OK
×
Actievoerder
Thera Smitt

Chef Debuut

Stichting Drop-Inn wil graag een nieuw project starten in Haarlem: Chef Debuut. Dit is een project voor jonge statushouders en Nederlandse jongeren met een afstand tot de maatschappij. Beide doegroepen hebben als gemene deler dat ze moeilijk contact maken en op zoek zijn naar wat extra aandacht en ondersteuning. Dat willen wij mogelijk maken door het kookproject Chef Debuut te realiseren, want: eten verbind! De jongeren gaan zelf koken onder begeleiding. Het toetje is het podium waarbij een jongere of een buurtbewoner/ondernemer zijn of haar verhaal mag doen en vraag en aanbod  bij elkaar te brengen. Zo kunnen er verbindingen worden gemaakt voor langere tijd. Dit kan zijn in de vorm van een maatje, maar ook samen dingen ondernemen!

Daarnaast krijgen de jongeren van ons een training aangeboden: de Talent Orientatie Training. Hierdoor krijgen ze meer zicht op hun competenties en kunnen ze zich beter presenteren, wat hen meer kansen zal geven in het leven.

Het project zal zijn voor de duur van een jaar en zal 20 jongeren op weg helpen. Het bedrag is een onderdeel van de begroting, het VSBfonds heeft ook een bijdrage geleverd. Nu de rest nog!

Stichting Drop-Inn logo 2

Stichting Drop-Inn

Stichting Drop-Inn stimuleert en ondersteunt jonge mensen met als doel: het ontdekken van competenties en mogelijkheden waarmee zij hun kijk op het eigen toekomstperspectief vergroten. Buurtparticipatie speelt hierbij een prominente rol.

 

Met een enthousiast team gaan we op scholen en binnen diverse netwerken op zoek naar deze jongeren om hen warm te maken mee te doen aan een groeiprogramma waarmee ze voor zichzelf én anderen het verschil kunnen maken.

Met de insteek: “jong geleerd, oud gedaan” gaan wij hen:

- trainen, waarbij ze hun eigen vaardigheden ontdekken zodat ze vervolgens zelf kunnen bepalen welke mogelijkheden hen dat kan bieden;

- betrekken in maatschappelijke projecten waarbij participatie, bewustwording en verbinding (elkaar binnen de buurt of leefomgeving ondersteunen) centraal staan.

Door het leertraject te koppelen aan maatschappelijke projecten krijgt het een participatie-karakter waardoor we een brug slaan tussen arbeidsmarkt en maatschappij.

We spelen een actieve rol als het gaat om het begeleiden en coachen van deze jonge burgers én buurtbewoners met als doel: vergroten van verantwoordelijkheid en leefbaarheid van de (nabije) omgeving.

We willen kansarm omzetten in kansrijk en mogelijkheden vergroten op individueel én sociaal gebied. Zo zetten wij ons in voor het creëren van een betere wereld dat begint in de eigen straat, buurt of stad, waarbij er voor ons allemaal een rol is weggelegd.

Voorbeelden van uitgevoerde activiteiten binnen diverse projecten:

  • Inzamelen van goederen in de buurt voor minder bedeelden uit dezelfde buurt;

  • Organiseren en verzorgen van een diner voor alleenstaande ouderen in de buurt;

  • Meedoen aan een door de stichting georganiseerde KIKA sponsorloop in eigen buurt;

  • Maken van bloembakken voor de buurt (The Green Team);

  • Een ‘maatje’ zijn voor (hulpbehoevende) ouderen (The Green Team);

  • Bijdragen en een actieve rol hebben bij de Dodenherdenking op 4 mei (Young4Society).

    Als er na de gerealiseerde projecten behoefte aan is, kunnen wij extra individuele begeleiding bieden.

    Door inzet van vrijwillige ‘handjes’ kunnen kosten beperkt blijven. Er zijn echter altijd kosten verbonden aan projecten, denk aan: huur van een trainingsruimte, professionele trainers, organisatiekosten zoals telefoon, website en PR, en natuurlijk (bouw)materialen. De jongeren hebben meestal geen weet van dit soort initiatieven en/of hebben geen financiële middelen om zelf een training te bekostigen, waardoor ze kunnen blijven hangen in dezelfde kwetsbare positie. Wij willen die spiraal doorbreken.

Uw gift draagt bij aan de realisatie van een betere wereld voor ons allemaal, jong en oud. Draagt u onze ambitie ook een warm hart toe? Aarzel dan niet en steun ons initiatief, waarvoor hartelijk dank.

 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie