OK
×

Over Geef

Geschiedenis Stichting GeefGratis / Geef

Stichting GeefGratis stimuleert filantropie door goede doelen, particulieren en bedrijven toegang te geven tot gratis te gebruiken fondsenwervende internet diensten.

Via Geef.nl en de Geef App kun je aan 3.000+ goede doelen uit Nederland doneren. Je kunt zoeken en jouw favoriete goede doel binnen je favorieten vastleggen zodat je alleen de informatie van jouw favoriete goede doel(en) krijgt te zien. Je kunt heel eenvoudig met de ONLINE DONEREN button aan jouw favoriete goede doel doneren of in actie komen voor jouw goede doel.
 

Ons verhaal

Stichting GeefGratis is midden 2001 gestart met het aanbieden van gratis internet diensten aan goede doelen in Nederland. De initiatiefnemers zagen op dat moment teveel goede doelen portals op internet ontstaan die allemaal abonnementskosten vroegen aan de goede doelen. Stichting GeefGratis was en is nog steeds van mening dat goede doelen zo min mogelijk met kosten geconfronteerd moeten worden. Zeker niet als het over portal websites gaat die algemene informatie over goede doelen geven. Deze behoren gratis te zijn. Via allegoededoelen.nl is het voor goede doelen dan ook mogelijk volledig gratis informatie over het goede doel te communiceren met de achterban. Echter was dit niet alles.

De initiatiefnemers zagen tevens dat er hoge vaste bedragen betaald moesten worden door goede doelen om gebruik te mogen maken van online donatiemodules. Particulieren, net zoals de initiatiefnemers van Stichting GeefGratis, denken via deze donatiemodules te doneren aan de goede doelen, echter gaat dit geld volledig op aan de voorgenoemde dienst of internet portal.

Mede hierdoor heeft Stichting GeefGratis besloten gratis internet diensten te ontwikkelen die ieder goed doel, klein of groot moet kunnen gebruiken. We zijn hier sinds 2003 prima in geslaagd. Sinds begin 2003 kan ieder goed doel in Nederland gebruik maken van een gratis te gebruiken online donatiemodule waarmee er via de individuele website donaties ontvangen kunnen worden zonder dat het goede doel hierbij te maken krijgt van vast terugkerende abonnementskosten. We hebben inmiddels meer dan 11 miljoen euro bijgedragen aan de goede doelen wereld in Nederland via Geef.nl en 56 miljoen euro bespaard via Techsoup.nl.

Conclusie: Het gedoneerde geld van particulieren wordt direct gebruikt waarvoor het bestemd is, de projecten van de goede doelen en via de 5% inhouding op donaties wordt Geef.nl verder uitgebreid en verbeterd om nog beter te kunnen fondsen werven.


De medewerkers 

Jordan van Bergen
Functie: Algemeen Directeur, bezoldigd medewerker
Studie: HEAO-BE
Beroep: Internet adviseur / Webdesigner
Email: jordan@geef.nl


Het (onbezoldigd) bestuur 

Marko van Bergen, voorzitter
Functie: vrijwilliger
Studie: KUB-BE / RBA
Email: marko@geef.nl
In het dagelijkse leven: La Giravolta is de naam van ons bedrijf in le Marche, een prachtige streek in het midden van Italie. Hier verhuren wij vanaf voorjaar 2010 vakantie-appartementen en een grote ruimte, geschikt voor verschillende doeleinden, www.lagiravolta.eu 

Nadia Poulou
Functie: Secretaris, vrijwilliger
Studie: M.Sc. Electrical Engineering and Computer Technology
Beroep: Technical Product Manager
Email: nadia@geef.nl

Joost Derks
Functie: Penningmeester, vrijwilliger
Email: joost@geef.nl
 


De vrijwilligers

?
Wil jij vrijwilliger worden bij Geef.nl en ons helpen?
Stuur E-mail naar: info@geef.nl


Contactgegevens

Stichting (Derdengelden) GeefGratis
Pinksterbloem 3
5411 TZ Zeeland
KvK nummer(s): 17137130 | 52761932
BTW-nummer NL810193759B01
info@geef.nl
https://www.geef.nl
Tel: +31 486 228990


Onze partners en partijen waarmee we samenwerken

Zie onze partner & samenwerkingsverbanden pagina voor alle websites en organisaties waarmee Geef.nl samenwerkt.