OK
×

Stichting Drop-Inn

Stichting Drop-Inn logo 1

Stichting Drop-Inn stimuleert en ondersteunt jonge mensen met als doel: het ontdekken van competenties en mogelijkheden waarmee zij hun kijk op het eigen toekomstperspectief vergroten. Buurtparticipatie speelt hierbij een prominente rol.

 

Met een enthousiast team gaan we op scholen en binnen diverse netwerken op zoek naar deze jongeren om hen warm te maken mee te doen aan een groeiprogramma waarmee ze voor zichzelf én anderen het verschil kunnen maken.

Met de insteek: “jong geleerd, oud gedaan” gaan wij hen:

- trainen, waarbij ze hun eigen vaardigheden ontdekken zodat ze vervolgens zelf kunnen bepalen welke mogelijkheden hen dat kan bieden;

- betrekken in maatschappelijke projecten waarbij participatie, bewustwording en verbinding (elkaar binnen de buurt of leefomgeving ondersteunen) centraal staan.

Door het leertraject te koppelen aan maatschappelijke projecten krijgt het een participatie-karakter waardoor we een brug slaan tussen arbeidsmarkt en maatschappij.

We spelen een actieve rol als het gaat om het begeleiden en coachen van deze jonge burgers én buurtbewoners met als doel: vergroten van verantwoordelijkheid en leefbaarheid van de (nabije) omgeving.

We willen kansarm omzetten in kansrijk en mogelijkheden vergroten op individueel én sociaal gebied. Zo zetten wij ons in voor het creëren van een betere wereld dat begint in de eigen straat, buurt of stad, waarbij er voor ons allemaal een rol is weggelegd.

Voorbeelden van uitgevoerde activiteiten binnen diverse projecten:

  • Inzamelen van goederen in de buurt voor minder bedeelden uit dezelfde buurt;

  • Organiseren en verzorgen van een diner voor alleenstaande ouderen in de buurt;

  • Meedoen aan een door de stichting georganiseerde KIKA sponsorloop in eigen buurt;

  • Maken van bloembakken voor de buurt (The Green Team);

  • Een ‘maatje’ zijn voor (hulpbehoevende) ouderen (The Green Team);

  • Bijdragen en een actieve rol hebben bij de Dodenherdenking op 4 mei (Young4Society).

    Als er na de gerealiseerde projecten behoefte aan is, kunnen wij extra individuele begeleiding bieden.

    Door inzet van vrijwillige ‘handjes’ kunnen kosten beperkt blijven. Er zijn echter altijd kosten verbonden aan projecten, denk aan: huur van een trainingsruimte, professionele trainers, organisatiekosten zoals telefoon, website en PR, en natuurlijk (bouw)materialen. De jongeren hebben meestal geen weet van dit soort initiatieven en/of hebben geen financiële middelen om zelf een training te bekostigen, waardoor ze kunnen blijven hangen in dezelfde kwetsbare positie. Wij willen die spiraal doorbreken.

Uw gift draagt bij aan de realisatie van een betere wereld voor ons allemaal, jong en oud. Draagt u onze ambitie ook een warm hart toe? Aarzel dan niet en steun ons initiatief, waarvoor hartelijk dank.

 

dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
17 donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
815124971
Geef:
9034

Download de Geef app

Appstore logo Playstore logo