OK
×

Verspreid integriteit, geef een boek

Integriteit is meer dan jezelf houden aan regels en wetten. Het betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor de gevolgen van jouw keuzes in het algemeen en beleidskeuzes in het bijzonder. Als gevolgen schadelijk zijn voor anderen of het milieu, dan dient dit gecompenseerd te worden als er geen alternatief te bedenken is zonder schade. Samengevat is de werkelijke betekenis van integriteit 'heel houden of heel maken'.

 

Help mee bestuurders op andere gedachten te brengen

Stoor jij je net zo als wij aan de vele (politieke) schendingen van integriteit? Denk aan de lakse manier van schade compenseren in Groningen, de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst en het met vergunning storten van granuliet en andere chemische afvalstoffen. Help mee om beleidsmakers op andere gedachten te brengen en geef hen het boek 'Winst van integriteit in 6 stappen'.

 

Het is hard nodig integriteit op de agenda's te krijgen voor een betere wereld

Doneer € 25, - of een veelvoud daarvan, zodat wij politici, beleidsmakers en bestuurders van schadeveroorzakende organisaties het boek 'Winst van integriteit in 6 stappen' kunnen toesturen als handreiking voor beter, integer, beleid. Op het moment van doneren kan je zelf aangeven aan welke organisatie of persoon het boek gestuurd moet worden, of je laat ons de vrije keus. De ontvangers vermelden we in de updates onderaan de pagina. Het bedrag van €25,- omvat de kosten voor het boek +  aanbiedingsbrief + verzending + follow-up.

 

Andere boeg

Probleem van onze maatschappij is dat deze niet gestoeld is op integriteit, maar veelal en vooral op macht, geld en bevrediging van korte termijn behoeften. Dit kan anders en moet anders. Het is de hoogste tijd om het over een andere boeg te gooien en integriteit in de letterlijke betekenis van ‘heel houden of heel maken’ als leidraad te nemen voor beslissingen. Bestuurlijk en individueel. De eerste stap is het lezen van het boek en het doen van de oefeningen. Help mee dit gedachtegoed te verspreiden en stuur 'Winst van integriteit in 6 stappen' naar een politicus, bestuurder of iemand anders die er in jouw ogen een potje van maakt, of juist als aanmoediging voor iemand die integriteit al in praktijk brengt.

 

Reviews

Een lezer schreef: “Zolang iemand of een organisatie niet bereid is om zich hierin te verdiepen, zich intrinsiek aan te passen en vanuit zijn kern te gaan acteren, zal elke discussie een schijndiscussie blijven (zie de casus gaswinning in Groningen in dit boekje). Over al dit soort aspecten geeft dit boekje informatie en levert daarmee dus een wezenlijke bijdrage aan de omwenteling waar onze maatschappij voor staat en laat vooral in de behandelde cases zien wat de winst van een dergelijk intrinsieke verandering is.” 

Meer reviews   

Dank voor jouw steun om integriteit te verspreiden!

Geen profielfoto
Leo Sonneveld

€ 885 opgehaald

Geen profielfoto
Nico Scheepers

€ 250 opgehaald

Help Leo een handje mee en meld je aan als teamlid!

deelnemen actie Deelnemen aan deze geefactie
dakje met Geef-logo
€ 1.135 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.000
56%
39

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Leo Sonneveld

€ 885 opgehaald

Geen profielfoto
Nico Scheepers

€ 250 opgehaald