OK
×

Maak de NEC-historie zichtbaar!

Help mee aan een tastbaar stukje NEC-historie. Doneer nu voor een borstbeeld voor de grootste NEC-helden aller tijden.

Wij NEC-supporters mogen trots zijn op onze rijke clubhistorie. Een historie die tot uiting komt in het balkenshirt en de oude stadionklok. In de vaantjes, toegangskaartjes en herinneringen die menig fan verzameld heeft. Stichting De Bloedkuul wil nog een belangrijk stuk NEC-historie zichtbaar maken, door de grootste NEC-helden aller tijden letterlijk op een voetstuk te plaatsen.

Maar wie zijn die NEC-helden? Wie is de beste, de grootste, de belangrijkste speler ooit? Het antwoord op deze vraag is natuurlijk persoonlijk: ieder heeft zijn of haar eigen helden, vaak gekoppeld aan je eigen supporterstijdperk. Maar combineer je clubliefde met statistieken, dan springen er twee spelers uit: Sije Visser en Frans Janssen. De spelers met respectievelijk de meeste wedstrijden (490) en de meeste doelpunten (133) voor NEC. Spelers die een standbeeld voor het Goffertstadion verdienen, zodat we bij elke thuiswedstrijd weer even herinnerd worden aan wat ze betekend hebben voor onze club.

De gemeente Nijmegen en NEC hebben toestemming gegeven en Sije en Frans zijn zeer vereerd met dit idee. Daarmee staan alle seinen op groen. Om het financieel mogelijk te maken hebben we jullie hulp echter hard nodig. Net zoals we samen in het stadion meeleven en onze ploeg trouw aanmoedigen, vragen we nu jullie steun om deze standbeelden mogelijk te maken.

Help jij mee aan een tastbaar stukje NEC-historie?

Stichting de Bloedkuul logo 2

Stichting de Bloedkuul

Op 15 november 2012, niet geheel toevallig de verjaardag van het in 1900 opgerichte NEC, werd in het Goffertstadion te Nijmegen de Stichting ‘de Bloedkuul’ opgericht. De Stichting ‘de Bloedkuul’, ter Promotie en Behoud van het Culturele Erfgoed van NEC is een onafhankelijke stichting, welke ten doel heeft: het promoten en behouden van het culturele erfgoed van de Nijmeegse voetbalclub Nijmegen Eendracht Combinatie (NEC). De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door het verzamelen en (digitaal) tentoonstellen van alle (historische) zaken en artikelen die direct of indirect verband houden met de voetbalclub NEC en haar geschiedenis, het bijeenhouden en beheren van bestaande verzamelingen, het inzetten voor behoud van zaken die voor het culturele erfgoed van NEC van belang zijn en het verzorgen van lezingen en presentaties welke verband houden met het culturele erfgoed van de voetbalclub NEC
Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 9.420 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 15.000
waarvan € 6.906,28 via Geef.nl
62%
249

donaties

182

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Stichting De Bloedkuul

€ 6.906,28 opgehaald