OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Shelter in Roemenië vol met 1400 honden

IAŞI – ROEMENIË.

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal kreeg een hulpaanvraag uit Iaşi in het oosten van Roemenië. In deze stad zit het gemeentelijk asiel met meer dan 1400 honden ( 9 – 10 honden in een hok ). Ja, je leest het goed, er staat geen nul teveel. Naast de honden in de shelter zijn er ook nog een aantal in gastgezinnen. Als alles vol zit, kunnen ze geen honden meer redden.  Ook is er nog een kleiner gemeentelijk asiel, met ongeveer 150 honden, maar deze shelter is voor de omliggende dorpen. Soms moet het grote asiel paarden en varkens opvangen die op straat zwerven tot een familie of hopelijk de eigenaar is gevonden.

De openbare asielen behoren de  afdeling Salubris, de afdeling die het afval in de stad verwerkt.   Een deel van het medisch personeel werkt in het asiel. Er zijn in totaal 8 dierenartsen en 13 verzorgers. Sommige dierenartsen zijn privé (in dienst van het asiel) en verzorgen de medische procedures,  (99% zijn sterilisaties) en de andere dierenartsen houden zich alleen bezig met het beheer van het asiel. De medische procedures worden elk jaar geveild zodat ze elk jaar nieuwe dierenartsen hebben. Ze hebben honden in het asiel die verblijven al in de shelter  van voor de verhuizing naar de nieuwe locatie in 2014. In 2022 werden  steeds meer honden van de straat gehaald,  als er geen plaats meer is moeten ze de honden die niet geadopteerd kunnen worden gaan euthanaseren.

 Wat betreft de situatie van zwerfkatten en -honden, die is heel erg. Vrijwilligers gaan elke ochtend de straten en buurten in om ze te voeren en proberen ook de daklozen met hun dieren te helpen met voer voor hun dieren, als ze die mogelijkheid hebben.

Niemand van ons heeft de illusie 1400 honden te kunnen plaatsen in Nederland en België, maar enkelen moeten deze kans wel krijgen. Elke plek kan dan weer ingenomen worden door een hond die van straat gered kan worden. Nu moeten ze de honden en katten achterlaten die eigenlijk  hulp nodig hebben.

In Roemenië is het trouwens heel erg moeilijk een adoptiegezin te vinden en de kans is alsnog groot dat de dieren later weer op straat belanden.

Alle honden, behalve de jonge puppy’s, zijn gecastreerd en kunnen in ieder geval niet meer voor nageslacht zorgen. Verder is elk dier gevaccineerd en gechipt en gedeparasiteerd.

 

©dzg2023  

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 20

27-09-2023

E. boenink Boenink aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

26-05-2023

R. van den Braak aan teamlid Ria Kuurman

Goed initiatief

€ 15

26-05-2023

E. zimmerman Zimmerman aan teamlid Ria Kuurman

Ik wil vind het zeer erg wat er met de honden gebeurt.....het liefst zou ik ze alllemaal helpen...top wat jullie doen.

€ 25

26-05-2023

M. Duyker aan teamlid Ria Kuurman

€ 15

26-05-2023

dakje met Geef-logo
€ 85 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.500
5%
5

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 85 opgehaald