OK
×

Mini Roparun Zeeuws-Vlaanderen

De Roparun is een estafetteloop voor 8 lopers van Parijs of Hamburg naar Rotterdam.
Deze run wordt gelopen om geld in te zamelen om het leven van kankerpatiënten zo dragelijk mogelijk te maken. Terwijl KWF zich vooral richt op onderzoek en genezing van kanker, richt Stichting Roparun zich vooral op kwaliteit van het leven van kankerpatiënten.
In West- Zeeuws Vlaanderen wonen verschillende deelnemers aan de Roparun, die deel uitmaken van een (deels) Zeeuws Roparun team. In 2013 heeft het team van de Cegelecrunners ( nu actemiunmrunners) de eerste Mini-roparun met een tiental basisscholen door West Zeeuws-Vlaanderen georganiseerd. In 2014 heeft het team van de Koninklijke Marechaussee 200 jaar dit initiatief voort gezet en uitgebreid. Dit is mede te danken aan het enthousiasme van de deelnemende schoolkinderen in 2013. De reacties waren zo positief dat de kinderen meteen al vroegen wanneer de volgende editie was. Vanaf 2016 is het ook mogelijk voor echte Roparunteams om deel te nemen.
Door het succes van 2013 en 2014 heeft de organisatie besloten om verder te gaan als stichting en de MiniRoparun zal een jaarlijks terugkerend evenement gaan worden.  Het succes is zelfs zo groot dat we met ingang van 2016 ook een editie in de Gemeente Terneuzen organiseren!

Stichting Mini Roparun Zeeuws Vlaanderen logo 2

Stichting Mini Roparun Zeeuws Vlaanderen

De Mini-Roparun Zeeuws Vlaanderen is een sponsor estafetteloop van ongeveer 65 kilometer door West Zeeuws Vlaanderen waarbij kinderen tussen de 10 en 15 jaar, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” De doelstelling van de stichting is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting ROPARUN. De Stichting ROPARUN besteedt deze gelden aan de palliatieve zorg van kankerpatiënten. Een Mini-Roparunteam bestaat uit minimaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 8 kilometer lopen. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs. Deelnemende team zijn zelf verantwoordelijk voor de samenstelling van het team. Daar waar nodig wordt ondersteuning geboden. In 2013 is de eerste Mini-Roparun gelopen. Door het enthousiasme van de deelnemers is er in 2014 opnieuw een Mini-Roparun georganiseerd door een aantal vrijwilligers. Al vlug was duidelijk dat het wederom een succes was. Na aanleiding van deze successen hebben de organisatoren besloten om in 2015, met behulp van sponsoren een stichting op te richten, die het mogelijk maakt om de Mini-Roparun uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend sportief evenement. De stichting wil op deze manier kinderen leren om betrokken te geraken bij de maatschappij en te laten ervaren hoe het is om grenzen te verleggen. De kinderen leren om niet op te geven, zoals mensen die leiden aan een ongeneeslijke ziekte dat ook niet kunnen. Vanuit dat standpunt is 65 kilometer lopen, geen opgave. Natuurlijk wel binnen de grenzen van de fysieke mogelijkheden. Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, statiegeld flessen acties en het zoeken naar sponsors. De afgelopen 5 edities van de Mini Roparun is al meer dan 65.000 euro opgehaald voor zorg voor mensen met kanker.
Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 35 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 15.000
0%
2

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×