OK
×

Marcel van Hooijdonk wil Ronald McDonaldhuis Utrecht steunen

Ik ben Marcel van Hooijdonk, mijn nichtje heeft in het Ronald McDonaldhuis verbleven en ik ben gegrepen door het fantastische werk dat ze daar verrichten.

Kijk ook eens op mijn actie voor de Cliniclowns!

 

Marcel van Hooijdonk
04-08-2019 15:01

Door Marcel van Hooijdonk

Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. En als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Het Ronald McDonald Huis biedt een “tijdelijk thuis bij het ziekenhuis” voor ouders waarvan een kindje is opgenomen in het ziekenhuis.

De gasten betalen zelf €15 per nacht, maar de daadwerkelijke kosten liggen aanzienlijk hoger. De overige €35 per nacht worden opgebracht door donateurs en sponsoren.
Dit jaar is het Ronald McDonald Huis in Maastricht (verbonden aan het MUMC+) een van de goede doelen die Bizzomate ondersteunt, niet alleen financieel.

Het is fijn om iets voor een ander te betekenen
Het functioneren van het Ronald McDonald Huis, valt of staat met de inzet van vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar. Bjorn en Charlotte, beiden werkzaam bij Bizzomate, zijn een paar uur per week actief als vrijwilliger. Ze houden het huis opgeruimd, schrijven de gasten in- en uit, beantwoorden de telefoon en bieden de gasten een luisterend oor als daar behoefte aan is. Beiden zijn het erover eens: het is fijn om iets voor een ander te betekenen.

‘Een dienst bij het Ronald McDonald huis staat mijlenver af van het werk dat ik ‘normaal’ doe.’ vertelt Bjorn, die in het dagelijks leven werkzaam is als software consultant. ‘Juist dat contrast houdt het leuk. Je weet voorafgaand aan een dienst niet wat je te wachten staat. Het ene moment ben je bezig met het schoonhouden van het huis en het andere moment zijn er twee nieuwe aanmeldingen en drie gasten die naar huis mogen.’

Charlotte beaamt dit. ‘Bijzonder is ook de manier waarop ouders het huis vertalen,’ vult ze aan. ‘Tijdens een van mijn diensten mocht ik een gelukkige vader uitschrijven, zijn dochter mocht eindelijk mee naar huis. Toen ik hem met zijn hele gezin in het ziekenhuis tegenkwam, kwam zijn vrouw me achterna. Een dikke knuffel als dank voor de warmte en het luisterend oor die ze heeft ervaren tijdens hun verblijf in het Ronald McDonald huis. Op zo’n moment weet je waar je het voor doet. De mooie momenten overheersen gelukkig, maar het komt ook voor dat ouders afscheid moeten nemen van hun kind. Als dienstdoende vrijwilliger is het belangrijk dat je ook dan je mannetje staat. Het is logisch dat het je raakt, maar op dat moment moet je er voor de ouders zijn.’

Weeksponsor
In de week van 22 oktober is Bizzomate weeksponsor van het huis in Maastricht. Tijdens deze week maakt Bizzomate het verblijf van de gasten mede mogelijk. Zo wordt er, naast een donatie, op de woensdagavond door de speciaal hiervoor samengestelde Bizzomate Kookclub een heerlijke driegangenmaaltijd bereid voor de aanwezige gasten.

En op vrijdagochtend halen een paar Bizzomates alles uit de kast om iets lekkers voor de gasten te bakken. De geur van vers gebak zal door het hele huis te ruiken zijn.

Waarom we dit doen?
Bij Bizzomate zijn we van mening dat iedere organisatie een sterke verantwoordelijkheid heeft ten opzichte van de medewerkers, hun families en de samenleving als geheel. Daarom streven we ernaar dat iedere Bizzomate een halve dag per week besteedt aan een sociaal-maatschappelijk initiatief. Zoals we altijd zeggen: we doen dit niet voor de marketing, maar we vertellen er wel graag over! We hopen zo een voorbeeld te geven, te motiveren en te inspireren.

Marcel van Hooijdonk
28-07-2019 14:44

Door Marcel van Hooijdonk


Het Ronald McDonald Kinderfonds is een van de Nederlandse stichting die zieke en gehandicapte kinderen en hun familie probeert te steunen. De stichting is een onderdeel van de internationale organisatie Ronald McDonald House Charities. De stichting is vernoemd naar Ronald McDonald, de mascotte van hoofdsponsor McDonald's.

De stichting heeft huizen, zogenaamde Ronald McDonald Huizen, vlak bij ziekenhuizen, waarin ouders, broers en zussen van zieke kinderen tijdelijk kunnen wonen. Ook heeft de stichting kamers in ziekenhuizen en huiskamers op plaatsen waarin zieke of gehandicapte kinderen zich kunnen uitrusten. Daarnaast organiseert de stichting vakantie- en sportactiviteiten. De Ronald McDonald Huizen in Nederland hebben het CBF-Keurmerk.

 

 

Marcel van Hooijdonk
22-01-2018 12:09
Doe mee aan HomeRun

Met elkaar iets geweldigs neerzetten, elkaar er doorheen slepen, lachen, doorzetten en doorbijten. Dát is HomeRide. En dat is ook HomeRun: een HomeRide for runners! Met je team ren je in estafettevorm 240 kilometer in 24 uur. Bijna zes marathons! Dag én nacht. In weer en wind. Om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen en de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen.

Wanneer:
23 en 24 juni 2018
Waar:
240 km in een hart door Nederland

Home is where your heart is
Daarom gaat HomeRun 2018 weer als een hart door Nederland. Van Utrecht naar Utrecht. Een hart van 240 kilometer, dat langs twee Ronald McDonald Huizen voert, en dat in 24 uur tijd gelopen moet zijn. Veel HomeRunners lopen mee, omdat zij uit eigen ervaring weten hoe belangrijk de Ronald McDonald Huizen zijn. Na de start in Utrecht loop je via Gouda langs Huis Rotterdam naar Den Bosch, om de volgende dag in Utrecht over de streep te komen, onthaald door trotse familieleden en vrienden. Maak je op voor een geweldige uitdaging en een unieke beleving, langs de mooiste stukjes van Nederland. Dag én nacht. In weer en wind. Ben je geen hardloper, maar een fietser? Geen probleem! Tegelijkertijd met het hardlopende HomeRun peloton trekt er ook een fietsend HomeRide peloton in een hart door ons land!

Iedereen kan meedoen
Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal tien hardlopers. Daarnaast heeft ieder team minimaal één begeleider die niet meeloopt. Ook minder sportieve vrienden, collega’s, partners, ouders en kinderen kunnen meedoen als volwaardig teamlid met een eigen functie. Ieder teamlid is even belangrijk. Denk aan een PR- en social media-manager, logistiek manager, fondsenwerver of een masseur. En dat maakt HomeRun extra bijzonder.

Doe mee
Op 23 en 24 juni 2018 is het tijd voor de tweede editie van HomeRun. Door mee te doen, zorg je ervoor dat de 6.483 gezinnen die jaarlijks in de Ronald McDonald Huizen verblijven, dicht bij hun ernstig zieke kind kunnen zijn. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Een fijn en veilig gevoel voor ouder én kind.
Marcel van Hooijdonk
16-11-2017 11:37
Nieuwsbericht
16-11-2017


Op McHappy Day werken BN’ers als vrijwilliger bij McDonald’s


Woensdag 22 november is het McHappy Day bij McDonalds. Dit betekend dat alle 245 restaurants in Nederland in het teken staan van het Ronald McDonald Kinderfonds. Op McHappy Day werken BN’ers vrijwillig bij de McDonalds om meer aandacht te vragen voor dit goede doel.
De bekende Nederlanders die je bij het McDonalds restaurant in de Muntbergweg in Amsterdam kunt vinden op 22 november zijn: Pip Pellens, Tim Douwsma en Quintis Ristie. Zij gaan aan de slag voor het Ronald McDonalds Kinderfonds. McDonalds is al meer dan 30 jaar partner van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Op woensdag 22 november wordt er van iedere verkochte Happy Meal 0,05 euro gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Het opgehaalde aantal nachten slapen in een Ronald McDonald Huis wordt bekend gemaakt tijdens een persbijeenkomst. Tijdens deze persbijeenkomst zullen de Directeur van McDonalds Nederland Manu Steijaert en Renate Westerlaken de Directeur van Ronald McDonald Kinderfonds een speech geven. Ook zij doen de bekendmaking. Er komen speciale gasten die iets komen vertellen over het Ronald Mc Donald Huis. Dit zijn vier gezinnen die vertellen hoe het is om te mogen slapen in het Ronald McDonald Huis. Omdat dit een bijzondere ervaring was komen zij hierover vertellen.

De bekende Nederlanders zetten zich in voor het Ronald McDonald Kinderhulpfonds omdat zij dit een ontzettend goed doel vinden. En vinden dat dit doel meer onder de aandacht moet worden gebracht. Hopelijk lukt dit door McHappy Day en wordt er natuurlijk een mooi bedrag opgehaald.
Marcel van Hooijdonk
11-09-2017 17:22
Ik ben Marcel van Hooijdonk, ik heb zelf de eerste EUR 25 gedoneerd. Wie volgt?
dakje met Geef-logo
€ 70 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 250
28%
9

donaties

577

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×