OK
×

Grasmaaier voor Tuinploeg Mariënkroon

Wij zijn een hechte en enthousiaste groep vrijwilligers. Mariënkroon is een kleine samenleving met  een uitstraling naar de maatschappij toe. De veelzijdige activiteiten zijn erop gericht om vanuit het evangelie bij te dragen tot de verwezenlijking van een wereld van eendracht en een gezonde maatschappij.

Eenheid in verscheidenheid is een dagelijkse uitdaging en verrijking. Dat ervaren we ook al jaren in de tuinploeg. De tuinploeg van Mariënkroon komt al 16 jaar elke dinsdag bij elkaar om het bos en het park van de 9 hectare grond goed bij te houden. Het park ziet er daardoor mooi verzorgd uit.

Arie Goes: “Na 5000 draaiuren gaat onze grasmaaier het begeven. Steeds vaker is er uitval tijdens het werk. Om voor onze vrijwilligers het werk aantrekkelijk te laten blijven, is in het voorjaar 2019 een nieuwe maaier nodig. Help graag ook mee om deze te financieren.”

Met uw hulp kunnen ook in de toekomst kinderen en jongeren spelen op het gemaaide voetbalveld en het volleybalveld. Met uw hulp kunnen de vele bezoekers tijdens een wandeling genieten van de mooie natuur in Mariënkroon. Een goede grasmaaier hierbij is pure noodzaak.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage en met vriendelijke groeten van de tuinploeg van Mariënkroon:
Arie, Rien, Barbara, Frans, Henk van Bree, Henk Heijn, Martijn, Pieter, Lammert, Jan, Hugo, Jochem en Maria

Stichting Mariapoli Mariënkroon logo 2

Stichting Mariapoli Mariënkroon

Mariapoli Mariënkroon is het landelijk ontmoetingscentrum van de Focolarebeweging een kleine samenleving van mensen van allerlei achtergronden en leeftijden, gevestigd op het voormalig abdijterrein Mariënkroon te Nieuwkuijk, niet ver van Den Bosch.

Doel: Mariënkroon wil een inspiratieplek zijn waar men een samenleving van betrokkenheid op elkaar kan ervaren: een open gemeenschap die de kracht van het evangelie zichtbaar maakt doordat mensen in eenheid samenleven.

Missie: Mariënkroon wil een ontmoetingsplek zijn voor vrede, solidariteit, verbinding, dialoog en eenheid. Dit uit zich o.a. in vredeseducatie, integratie en dialoog met vluchtelingen, economie van gemeenschap, jeugdcongressen in samenwerking met scholen, gemeenschapsspiritualiteit, open kerstactiviteiten, gezamenlijke gebedsmomenten, oecumene, interreligieuze ontmoetingen, ecologie, duurzaamheid, natuureducatie, kunst en cultuur, verdieping door middel van lezingen, cursussen en studiedagen.

Vrijwilligers: Circa honderd vrijwilligers en enkele betaalde krachten uit het hele land houden de activiteiten van Mariënkroon gaande en het beheer ervan in stand. Zo is er een keukenteam, een groep van gastvrouwen, een technisch team en een tuinploeg die hun diensten aanbieden.

Bestuur: Voor het bestuur van Mariapoli Mariënkroon heeft de Focolarebeweging in Nederland in 2002 een rechtspersoon in het leven geroepen, de Stichting Mariapoli Mariënkroon, erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Stichting Mariapoli Mariënkroon is de huidige eigenaar van het terrein en heeft een Raad van Bestuur, een Dagelijks Bestuur en een Comité van Aanbeveling.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 9.528 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 35.000
27%
54

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Tuinploeg  Mariënkroon
Tuinploeg Mariënkroon

€ 9.528,59 opgehaald