OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Dierenhulp zonder Grenzen helpt opvangcentrum in Lleida, Sp

De vereniging AMICS DELS ANIMALS DEL SEGRIÀ, is een non-profit organisatie in Lleida,  Catalonië, Spanje.  

De organisatie voert allerlei activiteiten uit ten gunste van de rechten van dieren en is geïntegreerd in de verdediging van de natuur, ook is een  onderdeel educatie van personen  om de houding ten opzichte van dieren te verbeteren. Zij hebben alle middelen, zowel menselijke als economische, gebundeld om de situatie van hulpeloosheid waarin de dieren zich in de provincie bevinden, te helpen verbeteren.

De activiteiten die zij uitvoeren kunnen als volgt worden gespecificeerd:

*  Onderzoek naar dieren. De dieren die zij in het asiel opnemen hebben geen verblijfslimiet, d.w.z. zij houden het dier levenslang als zij er geen thuis voor kunnenvinden. Zij beheren het asiel in Lleida, zoeken adoptiegezinnen,  adviseren burgers over problemen en kwesties in verband met huisdieren en ze voeren educatieve campagnes en sociale programma's uit ten behoeve van dieren.

* Veterinaire zorg voor dieren, zoals vaccinaties, ontworming, medicatie, sterilisatie/castratie, verzorging en behandeling van verschillende ziekten die mild en of ernstig kunnen zijn.

*Zorgen voor dieren die vanwege hun soort en/of kenmerken, niet in het asiel kunnen worden opgevangen.

* Schoonmaak en conditionering van de voorzieningen.

* Adoptiebeheer en follow-up.

* Educatieve campagnes en sociale programma's met het oog op de realiteit van achtergelaten dieren in Lleida en dit bekend te maken via de media. Dit heeft als doel  berichten en doelen te verspreiden. Adoptie als alternatief voor  koop te positioneren, sterilisatie aan te moedigen als maatregel om te voorkomen dat dieren die "per ongeluk" geboren zijn in de toekomst kunnen worden achtergelaten. Maar ook om eigenaren van dieren bewust te maken om ze te laten identificeren d.m.v. een microchip.  Het samenleven tussen mensen en dieren te bevorderen en hun rechten te verdedigen tegenover agressie van mensen is ook één van de doelstellingen. .

* Samenwerking met andere dierenbeschermingscentra.

De organisatie  bestaat uit vrijwilligers, het asiel heeft 4 werknemers die op de loonlijst staan. Zij  werken van maandag t/m vrijdag, in het weekenden en op feestdagen wordt het asiel beheerd door vrijwilligers. Ook de sociale netwerken, het kopen of gedoneerd krijgen van voer is ook de zorg van vrijwilligers. Het asiel is gelegen op ongeveer 10 minuten van de stad Lleida en ze betalen huur voor het land, €  650  per maand, exclusief water en elektriciteit. De kosten lopen per maand erg op.

De rekeningen van de dierenarts bedragen ongeveer € 4000 per maand, vaak meer en  af en toe minder.  Naast het kopen van voer voor de honden, zijn er in het asiel ook veel katten die afhankelijk zijn van de zorg van de organisatie.

Van de gemeente krijgen ze geen hulp, alleen soms een kleine subsidie als ze de documentatie kunnen overleggen waar de gemeente om vraagt.

Stichting Dierenhulp zonder Grenzen werd gevraag om hulp, wij willen die hulp graag aanbieden. Helaas kunnen wij ook dit niet alleen.

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal logo 2

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal

WAT IS EN DOET STICHTING DIERENHULP ZONDER GRENZEN INTERNATIONAAL?

DZG is een onafhankelijke organisatie voor kansarme dieren.

Sinds 2004 heeft de organisatie veel dieren kunnen helpen uit en in het buitenland, maar ook enkelen in het binnenland. Want zoals de naam al zegt, het helpen van dieren houdt niet op bij een landsgrens.    

Het hoofddoel  van de organisatie is het verbeteren van leefomstandigheden van dieren waar nodig. Daartoe worden dieren in Europa en daarbuiten  geholpen door deze te voorzien van nodige  (  medische )  verzorging en basisbehoeften.

Ooit begonnen met het helpen op één plek in Spanje, volgden hierna al snel meer organisaties in dat land en daarbuiten die om hulp vroegen. Nu helpt DZG op meerdere plekken in de wereld, op diverse manieren. Elk project op haar beurt heeft hulp nodig, maar het is voor dezelfde doelgroep; dieren in nood, overal op de wereld.   

De mening van DZG is dat het eigenlijk  onverantwoord is om als stichting je alleen te richten op adopties van honden en katten, dit lost het probleem niet op. Honden en katten worden nog steeds massaal gedumpt, mishandeld, etc., ze worden niet gecastreerd/gesteriliseerd en in de meeste gevallen geven de autoriteiten niet thuis als hulp gevraagd wordt. Dierenwelzijn staat in veel landen niet op de agenda, staat het daar wel op dan zeker niet hoog.

In veel landen vindt veel dierenmishandeling plaats. Dit gebeurt soms uit onmacht en/of onwetendheid, maar nog meer vanuit een gedachte dat een dier toch maar “een ding” is zonder gevoel. “Een ding” waarmee je kunt doen wat je wilt. In Spanje bijvoorbeeld worden honden opgehangen, levend verbrand, achter auto’s aangesleept. In Griekenland sterven dieren o.a. een gruwelijke en langzame  dood door vergiftiging. In Liberia worden dieren gevangen, verkocht of gegeten. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat dieren kan gebeuren.

Niet alleen te adopteren dieren, zoals honden en katten, zijn slachtoffer van de mens. Want laten we eerlijk zijn, mensen nemen niet altijd hun verantwoording m.b.t. het welzijn van dieren. Dieren zoals hoefachtige, landbouwdieren, ( half ) apen, beren, kangoeroes, schubdieren, vogels, reptielen en zo kunnen we een heel lange lijst maken.  

DZG ziet het als haar taak hulpprojecten in het buitenland op weg te helpen en financieel te ondersteunen met hulp van donaties. Af en toe wordt de vraag gesteld of DZG al ( bijna ) overbodig zijn? Nee, zeer  zeker niet, de stichting houdt en hield zich al niet alleen bezig met adopties, zij probeert ook steun te geven op andere vlakken.

Hoe zal de toekomst van St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal er uit kunnen zien? Zij  moeten en willen dieren blijven helpen. Daartoe  voelen zij zich nog steeds verplicht. DZG heeft  met de hulpprojecten een goede band opgebouwd en zij moet ook deze verantwoordelijkheid blijven nemen. Het aantal dieren zal gereduceerd moeten worden, makkelijker gezegd dan gedaan zult u denken,  daar is ook DZG  zich terdege van  bewust.Wij hebben uw/jouw hulp nodig, financiële hulp.

Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke organisatie die volledig afhankelijk is van donaties en giften. De stichting draait volledig op vrijwilligers, die worden aangestuurd door een bestuur. 

Binnen de stichting is ook altijd behoefte aan vrijwilligers. Hebt u belangstelling voor één van de vrijwilligersfuncties? Kijkt u dan op dierenhulpzondergrenzen.com of op facebook.com/dierenhulpzondergrenzen

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 25 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
0%
1

donaties

333

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 25 opgehaald