OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Dierenhulp zonder Grenzen helpt opvangcentrum in Lleida, Sp

De vereniging AMICS DELS ANIMALS DEL SEGRIÀ, is een non-profit organisatie in Lleida,  Catalonië, Spanje.  

De organisatie voert allerlei activiteiten uit ten gunste van de rechten van dieren en is geïntegreerd in de verdediging van de natuur, ook is een  onderdeel educatie van personen  om de houding ten opzichte van dieren te verbeteren. Zij hebben alle middelen, zowel menselijke als economische, gebundeld om de situatie van hulpeloosheid waarin de dieren zich in de provincie bevinden, te helpen verbeteren.

De activiteiten die zij uitvoeren kunnen als volgt worden gespecificeerd:

*  Onderzoek naar dieren. De dieren die zij in het asiel opnemen hebben geen verblijfslimiet, d.w.z. zij houden het dier levenslang als zij er geen thuis voor kunnenvinden. Zij beheren het asiel in Lleida, zoeken adoptiegezinnen,  adviseren burgers over problemen en kwesties in verband met huisdieren en ze voeren educatieve campagnes en sociale programma's uit ten behoeve van dieren.

* Veterinaire zorg voor dieren, zoals vaccinaties, ontworming, medicatie, sterilisatie/castratie, verzorging en behandeling van verschillende ziekten die mild en of ernstig kunnen zijn.

*Zorgen voor dieren die vanwege hun soort en/of kenmerken, niet in het asiel kunnen worden opgevangen.

* Schoonmaak en conditionering van de voorzieningen.

* Adoptiebeheer en follow-up.

* Educatieve campagnes en sociale programma's met het oog op de realiteit van achtergelaten dieren in Lleida en dit bekend te maken via de media. Dit heeft als doel  berichten en doelen te verspreiden. Adoptie als alternatief voor  koop te positioneren, sterilisatie aan te moedigen als maatregel om te voorkomen dat dieren die "per ongeluk" geboren zijn in de toekomst kunnen worden achtergelaten. Maar ook om eigenaren van dieren bewust te maken om ze te laten identificeren d.m.v. een microchip.  Het samenleven tussen mensen en dieren te bevorderen en hun rechten te verdedigen tegenover agressie van mensen is ook één van de doelstellingen. .

* Samenwerking met andere dierenbeschermingscentra.

De organisatie  bestaat uit vrijwilligers, het asiel heeft 4 werknemers die op de loonlijst staan. Zij  werken van maandag t/m vrijdag, in het weekenden en op feestdagen wordt het asiel beheerd door vrijwilligers. Ook de sociale netwerken, het kopen of gedoneerd krijgen van voer is ook de zorg van vrijwilligers. Het asiel is gelegen op ongeveer 10 minuten van de stad Lleida en ze betalen huur voor het land, €  650  per maand, exclusief water en elektriciteit. De kosten lopen per maand erg op.

De rekeningen van de dierenarts bedragen ongeveer € 4000 per maand, vaak meer en  af en toe minder.  Naast het kopen van voer voor de honden, zijn er in het asiel ook veel katten die afhankelijk zijn van de zorg van de organisatie.

Van de gemeente krijgen ze geen hulp, alleen soms een kleine subsidie als ze de documentatie kunnen overleggen waar de gemeente om vraagt.

Stichting Dierenhulp zonder Grenzen werd gevraag om hulp, wij willen die hulp graag aanbieden. Helaas kunnen wij ook dit niet alleen.

Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 25 opgehaald

Help Ria een handje mee en meld je aan als teamlid!

deelnemen actie Deelnemen aan deze geefactie
dakje met Geef-logo
€ 25 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
0%
1

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 25 opgehaald