OK
×

De jaarlijkse zwemdag voor stomadragers

Sinds 2007 organiseert Stichting Stomaatje eenmaal per jaar een zwemdag voor stomadragers (ook kinderen!) en hun directe omgeving. De stichting huurt een zwembad inclusief privé badmeester af, waar mensen met een stoma de privacy hebben om tussen familie, vrienden en lotgenoten de stap in het water te wagen. Gezelligheid, tips & ervaringen uitwisselen en nieuwe mensen of oude bekenden ontmoeten zijn de trefwoorden.

Er is ook een stomaverpleegkundige aanwezig en een personal coach, en de mogelijkheid mee te doen aan aquagym of een zwemlesje om alles op te frissen. Alle stomadragers krijgen een goodiebag en na het zwemmen gaan ze met zijn allen wokken om de dag af te sluiten.

De stichting is afhankelijk van donaties en sponsors, er is 1 sponsor (Marlen) die meehelpt deze dag financieel mogelijk te maken maar het is niet voldoende. Ze maken graag het zwembad en het wokken zo betaalbaar mogelijk voor de mensen, liefst gratis. Zodat de drempel nog minder groot is om te komen en het ook voor iedereen mogelijk is, ook met een kleine beurs. 

Er was iemand die 15 jaar niet had gezwommen, niet durfde met een stoma, en die op deze dag het water in ging, en nu elke week met vriendinnen zwemt! Dat laat zien hoe waardevol deze dag is.

Stomaatje (Stichting) logo 2

Stomaatje (Stichting)

Informatievoorziening vinden wij heel erg belangrijk, op een open en positieve manier. We willen laten zien dat een stoma een hele mooie oplossing kan zijn voor als je heel ziek bent, en de mythe weghalen dat het vies is en alleen voor oude mensen. Het is en blijft een heftig iets, maar het is niet het einde van de wereld en er valt goed mee te leven! Stichting Stomaatje probeert het taboe rondom stoma's te doorbreken en het onderwerp een positieve boost te geven.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 220 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.000
11%
13

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×