OK
×
Actievoerder
Stichting Stomaatje

De jaarlijkse zwemdag voor stomadragers

Sinds 2007 organiseert Stichting Stomaatje eenmaal per jaar een zwemdag voor stomadragers (ook kinderen!) en hun directe omgeving. De stichting huurt een zwembad inclusief privé badmeester af, waar mensen met een stoma de privacy hebben om tussen familie, vrienden en lotgenoten de stap in het water te wagen. Gezelligheid, tips & ervaringen uitwisselen en nieuwe mensen of oude bekenden ontmoeten zijn de trefwoorden.

Er is ook een stomaverpleegkundige aanwezig en een personal coach, en de mogelijkheid mee te doen aan aquagym of een zwemlesje om alles op te frissen. Alle stomadragers krijgen een goodiebag en na het zwemmen gaan ze met zijn allen wokken om de dag af te sluiten.

De stichting is afhankelijk van donaties en sponsors, er is 1 sponsor (Marlen) die meehelpt deze dag financieel mogelijk te maken maar het is niet voldoende. Ze maken graag het zwembad en het wokken zo betaalbaar mogelijk voor de mensen, liefst gratis. Zodat de drempel nog minder groot is om te komen en het ook voor iedereen mogelijk is, ook met een kleine beurs. 

Er was iemand die 15 jaar niet had gezwommen, niet durfde met een stoma, en die op deze dag het water in ging, en nu elke week met vriendinnen zwemt! Dat laat zien hoe waardevol deze dag is.

dakje met Geef-logo
opgehaald van
0%

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie