OK
×
Actievoerder
Richard en Maaike

Richard en Maaike helpen bouwen in Nepal

>> Lees hier onze blog voor het laatste nieuws <<

Van 5 t/m 26 augustus gaan Richard en Maaike samen naar Nepal om te helpen bij de wederopbouw na de zware aardbevingen eerder dit jaar. We nemen natuurlijk onze handen en veel goede zin mee, zodat we daar hopelijk aardig wat werk verzet krijgen. Maar hoe fijn zou het zijn om ook wat extra's mee te kunnen nemen, zodat we net wat meer kunnen doen dan het werk dat we voor elkaar krijgen in die drie weken.

En daar roepen we jullie hulp bij in!

Voor de duidelijkheid: je donatie is niet bedoeld voor onze reis of verblijf, maar zal ten goede komen aan Stichting Veldwerk, de stichting waar Maaike vijf jaar geleden vrijwilligerswerk voor heeft gedaan en die ons ook nu weer zal helpen en begeleiden.

Ons doel is bereikt! Maar ...
Als je deze site regelmatig volgt zul je gemerkt hebben dat we heel blij zijn met al het geld dat we gekregen hebben en kunnen gebruiken om de mensen daar zoveel mogelijk te helpen. Het hoogste doel wat we hoopten te halen hebben we bereikt en daar zijn we echt heel blij mee!

We weten zeker dat we de mensen daar enorm zullen verrassen, maar natuurlijk mag er nog steeds altijd extra steun richting de mensen in Nepal!

Laten we samen een zo groot mogelijk verschil maken in een klein gebied!

Richard en Maaike
21-07-2015 08:35
Omdat deze site zich meer richt op het geld ophalen en wat minder op het vertellen wat er allemaal gebeurt (knap dat je dit bericht hebt gevonden :-P) hebben we ook een eigen blog opgezet. Deze kun je vinden op:

http://richard-maaike-in-nepal.waarbenjij.nu/

Daar zullen we de verdere voorbereidingen en verslag van de reis verder bij gaan houden.
Richard en Maaike
14-07-2015 12:32
Naar aanleiding van de verjaardag van Richard heeft hij de mensen gevraagd om in plaats van een cadeau te geven, een bedrag over te maken naar Stichting Veldwerk, zodat we een heel mooi cadeau mee kunnen nemen naar Nepal.

Tussen deze bedragen zat opeens een heel mooi cadeau waar we echt even stil van zijn. Het doet ons heel veel dat mensen, net als wij, zo meeleven met de mensen daar die zo weinig hebben en ons het vertrouwen geven hier op de juiste manier invulling aan te geven.

Na het eerste bescheiden doel van 200 te hebben gehaald, staat de teller nu ook al ruim voorbij het tweede doel van 400. Het voelt vreemd om te gaan voor een derde doel, omdat we voor ons gevoel al zoveel meer hebben opgehaald dan we zelf verwacht hadden. Maar we doen het niet voor onszelf, maar voor de mensen daar die zo weinig hebben en waar alle hulp welkom is.

Het zou buitengewoon zijn als we ook dit derde doel kunnen halen, maar we hopen dit toch voor elkaar te krijgen, met jullie steun!

Ondertussen gaan de voorbereidingen gewoon verder en begint het aftellen naar de dag dat we kunnen vertrekken. We houden jullie op de hoogte!
Richard en Maaike
12-07-2015 21:05
Nog drie weken en dan is het zo ver... Nepal!
De vliegtickets zijn geboekt, de prikken gehaald (inclusief een stapel spontaan gedoneerde injectienaalden, bedankt GGD!), wij zijn er klaar voor!

Of nou ja, het einde van onze to-do lijsten begint in ieder geval in zicht te komen.

Er is een warm contact met Stichting Veldwerk, zowel Rene als wij hebben er zin in! Inmiddels is duidelijk dat we aan het werk gaan aan de rand van Kathmandu, 2 kilometer voorbij de Boudhanath stupa. We gaan daar helpen bij een woonvorm van licht verstandelijk beperkten, het pand is namelijk beschadigd geraakt door de aardbevingen. Het voelt heel erg goed om te weten dat we niet alleen ons steentje bijdragen aan de wederopbouw, maar op deze manier ook mensen helpen die normaal al buiten de maatschappij geplaatst worden. Dat maakt het voor ons al helemaal bijzonder (en zo mogelijk nog enthousiaster!).

Nu nog even de laatste zaken regelen, tas inpakken en gaan. Wij tellen in ieder geval de dagen af en zouden liever vandaag al op Schiphol staan dan morgen. Gelukkig zijn drie weken meestal sneller om dan je denkt.
Richard en Maaike
10-07-2015 08:30
We zijn echt heel blij dat we ons eerste doel van 200 euro hebben gehaald. Hiermee kunnen we in ieder geval de eerste nodige spullen kopen. Ook op de privé rekening zijn al de nodige bedragen overgemaakt, sommigen waar we echt stil van worden. Grote dank ook naar al die sponsors!

Al die bedragen bij elkaar geeft ons heel veel steun, dat we iets goeds gaan doen wat gesteund wordt door veel mensen. Dat doet ons veel en we zullen er voor zorgen dat al dit geld op de juiste manier besteed wordt om daar in dat gebied zoveel mogelijk hulp te kunnen bieden! We krijgen er ook telkens meer zin in en zijn de dagen aan het aftellen richting 5 augustus :-)

Het totaalbedrag zullen we hier ook zeker bekend gaan maken, we zijn van plan dit te doen als we daar zijn, dus tot die tijd is elke gift meer dan welkom!

Om op deze site ook een nieuw doel te stellen hebben we deze verhoogd, om zo hopelijk nog meer op te kunnen halen en daarmee nog meer mensen te kunnen helpen.

Alvast bedankt voor al jullie hulp!
dakje met Geef-logo
€ 2.116 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
211%
46

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Richard en Maaike
Richard en Maaike

€ 2.116 opgehaald