OK
×
Actievoerder
Richard en Maaike

Richard en Maaike helpen bouwen in Nepal

>> Lees hier onze blog voor het laatste nieuws <<

Van 5 t/m 26 augustus gaan Richard en Maaike samen naar Nepal om te helpen bij de wederopbouw na de zware aardbevingen eerder dit jaar. We nemen natuurlijk onze handen en veel goede zin mee, zodat we daar hopelijk aardig wat werk verzet krijgen. Maar hoe fijn zou het zijn om ook wat extra's mee te kunnen nemen, zodat we net wat meer kunnen doen dan het werk dat we voor elkaar krijgen in die drie weken.

En daar roepen we jullie hulp bij in!

Voor de duidelijkheid: je donatie is niet bedoeld voor onze reis of verblijf, maar zal ten goede komen aan Stichting Veldwerk, de stichting waar Maaike vijf jaar geleden vrijwilligerswerk voor heeft gedaan en die ons ook nu weer zal helpen en begeleiden.

Ons doel is bereikt! Maar ...
Als je deze site regelmatig volgt zul je gemerkt hebben dat we heel blij zijn met al het geld dat we gekregen hebben en kunnen gebruiken om de mensen daar zoveel mogelijk te helpen. Het hoogste doel wat we hoopten te halen hebben we bereikt en daar zijn we echt heel blij mee!

We weten zeker dat we de mensen daar enorm zullen verrassen, maar natuurlijk mag er nog steeds altijd extra steun richting de mensen in Nepal!

Laten we samen een zo groot mogelijk verschil maken in een klein gebied!

Stichting Veldwerk in Nepal logo 2

Stichting Veldwerk in Nepal

“Geef een man een vis en hij eet voor een dag, leer hem om te vissen en hij eet zijn leven lang.”

Dit welbekende gezegde is een van de basisprincipes waar stichting Veldwerk haar activiteiten in Nepal op baseert. Het helpen van mensen in nood is een goede zaak, maar hulp is pas effectief wanneer het duurzaam is. De manier waarop stichting Veldwerk streeft naar duurzaamheid is het creëren van een draagvlak voor een project binnen de gemeenschap, waarin het project plaats vindt. Met dit in het achterhoofd heeft stichting Veldwerk de navolgende visie, missie en doelen.

Visie
Vrouwen zijn de hoeksteen van het gezin en daarmee van de lokale gemeenschappen. Kinderen tot 15 jaar vormen circa 35% van de bevolking van Nepal en 100% van haar toekomst. Duurzame ontwikkeling binnen de Nepalese maatschappij kan alleen gebeuren door deze groepen te ondersteunen. Zij kunnen zich dan ontwikkelen door middel van het veilig stellen van hun basisbehoeften, tot het punt waar zij een zelfstandig en waardig leven kunnen leiden.

Missie
De missie van stichting Veldwerk is het verbeteren van de leefomstandigheden van vrouwen en kinderen die verkeren in een achterstandspositie. Dit realiseren wij door middel van het ondersteunen van lokale initiatieven die zijn gericht op onderwijs, voorlichting, vaktraining en het verstrekken van microkrediet. En daarnaast door het veiligstellen van de basisbehoeften van deze mensen door het bieden van onderdak, gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen.

 

Voor meer informatie, bezoek onze website www.stichtingveldwerk.nl.

 

 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 2.116 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
211%
46

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Richard en Maaike
Richard en Maaike

€ 2.116 opgehaald