OK
×

Een nieuwe date voor onze lama man in dierenpark de Rippert

Een nieuwe date voor onze lama man in dierenpark de Rippert logo 1

Samen waren ze onafscheidelijk, uniek en kenmerkend voor het park; onze twee lama's in dierenpark de Rippert in de de wijk Rijpelberg te Helmond. Ze liepen vaak zij aan zij en sliepen lekker warm tegen elkaar. Ze speelden samen en zoals in elke relatie mopperden ze ook regelmatig tegen elkaar.

Eind april ging het plotsklaps met het vrouwtje bergafwaarts. Ze stond zelfs niet meer op. Met spoed werd onze dierenarts erbij gehaald en na heel wat inspanningen stond zij weer op. Helaas lag ze de volgende dag weer op de grond. Ditmaal was redding niet meer mogelijk en heeft de dierenarts moeten besluiten haar te laten inslapen.

Hoogstwaarschijnlijk is ze overleden door verkeerd aangeboden voedsel. Wij constateren dagelijks dat mensen van alles binnen de omheining gooien wat niet goed is voor onze dieren. Van plastic, papier tot gekruide nasischotels, giftige bladeren en rottend groente en fruit etc. etc.. 

Maar nu staat onze lama man helemaal alleen in de wei. En dat terwijl hij in de bloei van zijn leven is. We hebben in de hele geschiedenis van Dierenparken Helmond nog nooit jonge lama's gehad in dierenpark De Rippert. Daarom willen we onze jonge hengst graag weer koppelen aan een nieuwe mooie dame. 

Wist jij trouwens dat lama's familie zijn van de kameel? We hebben dus kameelachtigen in Helmond. Echter zijn lama's in aankoop helaas niet goedkoop en als stichting zijn wij geheel afhankelijk van giften en donaties. Help jij mee deze bijzondere diersoort in de Rippert weer een maatje te geven? 

Doneer dan vandaag nog! De aanschaf van een nieuwe dame inclusief een jaar lang voer kost ongeveer 3500 euro.

Alvast bedankt namens onze lama man en stichting Dierenparken Helmond

 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 365opgehaald
22donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
04-05-2021
Einddatum:
29-06-2021