OK
×
Actievoerder
Maarten Koolen

Een nieuwe date voor onze lama man in dierenpark de Rippert

Samen waren ze onafscheidelijk, uniek en kenmerkend voor het park; onze twee lama's in dierenpark de Rippert in de de wijk Rijpelberg te Helmond. Ze liepen vaak zij aan zij en sliepen lekker warm tegen elkaar. Ze speelden samen en zoals in elke relatie mopperden ze ook regelmatig tegen elkaar.

Eind april ging het plotsklaps met het vrouwtje bergafwaarts. Ze stond zelfs niet meer op. Met spoed werd onze dierenarts erbij gehaald en na heel wat inspanningen stond zij weer op. Helaas lag ze de volgende dag weer op de grond. Ditmaal was redding niet meer mogelijk en heeft de dierenarts moeten besluiten haar te laten inslapen.

Hoogstwaarschijnlijk is ze overleden door verkeerd aangeboden voedsel. Wij constateren dagelijks dat mensen van alles binnen de omheining gooien wat niet goed is voor onze dieren. Van plastic, papier tot gekruide nasischotels, giftige bladeren en rottend groente en fruit etc. etc.. 

Maar nu staat onze lama man helemaal alleen in de wei. En dat terwijl hij in de bloei van zijn leven is. We hebben in de hele geschiedenis van Dierenparken Helmond nog nooit jonge lama's gehad in dierenpark De Rippert. Daarom willen we onze jonge hengst graag weer koppelen aan een nieuwe mooie lama dame. 

Wist jij trouwens dat lama's familie zijn van de kameel? We hebben dus kameelachtigen in Helmond! Lama's zijn in aankoop helaas niet goedkoop en als stichting zijn wij geheel afhankelijk van giften en donaties. Help jij mee deze bijzondere diersoort in de Rippert weer een maatje te geven? 

Doneer dan vandaag nog voor een nieuwe lama dame een liefdesnestje en hun voedsel voor een jaar!

Alvast bedankt mede namens de lama man.

Maarten Koolen Voorzitter Stichting Dierenparken Helmond

Anoniem

€ 25

11-05-2021

fysiotherapie en natuurlijke geneeswijzen MAM Koolen

Laat het maar gauw gebeuren. een nieuwe lama

€ 25

11-05-2021

Anoniem

€ 10

11-05-2021

Fysiotherapie Brouwhuis

Na het artikel in het ED over de eenzame Lama na het overlijden van het vrouwtje wilde ik graag wat bijdragen want de Rippert is belangrijk voor de wijken Rijpelberg én Brouwhuis

€ 10

11-05-2021

Anoniem

€ 5

08-05-2021

G. konings Konings

Tuurlijk een bijdrage. Staat er zo alleen nu ...de mannetjeslama ...hoop dat hij gauw een nieuw vriendinnetje krijgt!

€ 5

08-05-2021

Anoniem

€ 5

08-05-2021

O. Brouwer

Tuurlijk een bijdrage geleverd...

€ 5

08-05-2021

dakje met Geef-logo
€ 90 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.500
2%
8

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Maarten Koolen
Maarten Koolen

€ 90 opgehaald