OK
×

Zelfoogsttuin Zonnewending groeit door jouw donatie!

Ons initiatief Zonnewending is ontstaan vanuit het verlangen om gezonde voedselproductie terug te brengen dichtbij de mensen zelf op een wijze die duurzaam en toekomstbestendig is.

Na een zoektocht van drie jaar naar een stuk grond, hebben we op 1 maart 2024 de sleutel gekregen van deze prachtige plek in Eelde-Paterswolde aan de Burgemeester Legroweg 46!

We gaan hier op 1,8 hectare een zelfoogsttuin realiseren waar je wekelijks biologische groente, bloemen en kruiden kunt komen oogsten onder leiding van professionele tuinders.

Lokaal geproduceerd, zonder kunstmest en pesticiden, zonder genetisch gemanipuleerde gewassen én zonder voedselkilometers en verpakkingsmaterialen. Naast een moestuin, komt er ook een bloemenpluktuin. We willen graag een kas waarmee we het teeltseizoen verlengen en ons eigen plantgoed kunnen opkweken. We betrekken bewoners, scholen en ondernemers uit de buurt bij ons initiatief. En in de Biokantine organiseren we educatieve en sociale activiteiten voor jong en oud.

Voordat de zaden en planten de grond in kunnen in het voorjaar van 2025, moet er dit jaar nog héél véél gebeuren. Om onze droom te realiseren is er veel geld nodig. Geld voor een polytunnelkas, voor gereedschap en machines om het land mee te bewerken zoals een tractor en een zitmaaier. En voor zaaigoed en planten.

Geef jij ook een wending aan de wereld waarin echte aandacht en ruimte is voor mens en natuur?

Help dan mee de zelfoogsttuin Zonnewending te laten groeien en bloeien door oogstdeelnemer te worden of door een donatie te doen!

 

Meer info: https://zonnewending.nl/

L. de Monijé

€ 50

Vandaag

J. van der Velde

Heeeel veel succes!

€ 100

Vandaag

Anoniem

€ 100

Gisteren

dakje met Geef-logo
€ 250 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 20.000
1%
3

donaties

146

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Zonnewending

Delen

Aan wie wil je doneren?
×