OK
×
Actievoerder
Iris Dekker

Voedselpakketten voor Surinaamse leerlingen!

Best donateur, dankzij uw gulle donaties heeft YES de voedselpakketten kunnen verrijken. Zie Updates.

COVID-19 en de zware economische crisis in Suriname slaan hard toe in de samenleving. Sinds 16 maart 2020 zijn alle scholen gesloten. Het werd voor stichting Youth Empowerment Suriname (YES) steeds moeilijker om hun jongeren te bereiken en ze (op afstand) te coachen in hun persoonlijke ontwikkeling. Velen beschikken niet over een mobiele telefoon of computer in combinatie met internet thuis. Het YES-team besloot daarop huisbezoeken te doen om de jongeren van lesmateriaal te voorzien. Tijdens deze bezoeken constateerden ze dat veel jongeren moeilijk in hun primaire levensbehoeften kunnen voorzien en is het initiatief genomen om voedselpakketten af te leveren. De noodzaak hiertoe is vanwege de algehele lockdown nog meer vergroot. YES vraagt daarom support voor het financieren en distribueren van deze voedselpakketten. 

Hoe pakken we het aan?

YES is werkzaam op meerdere scholen, maar heeft voor het uitvoeren van deze hulpactie gekozen voor MULO Houttuin, een projectschool buiten Paramaribo. Het is een schoolbrede actie wat inhoudt dat ook leerlingen die niet deelnemen aan hun empowermentprogramma’s op hulp kunnen rekenen. Samen met het schoolteam is in kaart gebracht welke jongeren in de meest schrijnende omstandigheden verkeren. Het YES-team brengt de pakketten naar school en de jongeren halen de pakketten op, samen met een ouder of verzorger. Jongeren die niet de mogelijkheid hebben om naar school te komen, krijgen hun pakket thuis afgeleverd.

Hoeveel voedselpakketten willen we leveren?

Het doel was om 180 voedselpakketten te leveren aan 60 jongeren gedurende de maanden juni, juli en augustus. Dit komt neer op 1 voedselpakket per maand per jongere. Update: Inmiddels kunnen we 180 jongeren drie maanden lang helpen! 

Het voedselpakket dat is samengesteld heeft (inmiddels) een waarde van SRD 360 (circa €30) en bevat onder meer de volgende levensmiddelen:

  • Rijst/ Meel/ Bonen
  • Olie/ Suiker/ Thee
  • Knoflook/ Uien
  • Pindakaas/ Jam
  • Knakworstjes/ Sardientjes
  • Groente (verrijkin)
  • Fruit (uitbreiding)

YES, ik doneer een voedselpakket!

U helpt één jongere (en hun gezin) ten minste één maand vooruit als u één (of meerdere) voedselpakket(ten) doneert. Met uw hulp kunnen wij deze jongeren de BROODnodige support bieden in de komende maanden van deze crisistijd.

U kunt vanuit Nederland online doneren via dit platform en vanuit Suriname op het SRD rekeningnummer o.v.v. VP Hulp.

Voor vragen of opmerkingen over deze hulpactie, stuur een mail naar: info@yesnl.org.

Heel veel dank, gran tangi! Namens het YES-team, YES we can!

Stichting YES NL logo 2

Stichting YES NL

Stichting YES-NL (opgericht in 2012) staat voor Youth Empowerment Suriname-Nederland en verwerft fondsen met als doel haar Surinaamse zusterstichting Youth Empowerment Suriname (YES) financieel te ondersteunen om haar projecten mogelijk te maken. YES biedt praktische en intensieve naschoolse empowerment trainingen aan Surinaamse jongeren (focus 15 tot 20 jaar) om hun eigen kracht te ontdekken en hun talenten te ontwikkelen. YES werkt preventief en heeft inmiddels al ruim 700 jongeren succesvol getraind. Lees meer over de resultaten van de projecten op http://yes.sr/ en Facebook (YES/Youth Empowerment Suriname). Aan de hand van verschillende video's vertellen de jongeren zelf over de impact op hun persoonlijke leven.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 12.905 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
238%
214

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Iris Dekker

€ 12.905 opgehaald