Geld inzamelen voor de Voedselbanken in Aa en Hunze met uitgiftepunten in Gasselternijveen en Gieten
Het Armoedepact Aa en Hunze gaat geld inzamelen voor de Voedselbank Aa en Hunze. Door de Coronacrisis is er niet voldoende voedsel aanwezig om uit te delen aan de mensen die het zo hard nodig hebben. De Voedselbank heeft daarom moeten besluiten om nog maar een keer per twee weken een pakket uit te delen ipv wekelijks.
Doel van de actie
Het doel is om op uiterlijk 30 maart a.s. € 1.625,00 te hebben om de eerste pakketten in Aa en Hunze uit te kunnen delen.
Daarna willen we nog minimaal € 4.875,00 inzamelen. Van dat geld kunnen 65 gezinnen nog drie weken een voedselpakket krijgen. Deze pakketten zullen bij de lokale winkeliers ingekocht worden.
Geen bonnen
We zijn blij met elke gift. Om stigmatisering te voorkomen en de anonimiteit van de deelnemers te waarborgen nemen we geen waardebonnen, voedselbonnen of eetbonnen in ontvangst.
Wat is het Armoedepact Aa en Hunze
In Aa en Hunze kennen we een groot aanbod aan voorzieningen, (vrijwilligers) organisaties en initiatieven die hard werken om armoede tegen te gaan. Omdat iedereen mee moet kunnen doen moeten we dit koesteren. De gemeente wil samen met verschillende organisaties, instellingen, verenigingen en initiatieven armoede tegengaan. Deze samenwerking noemen we ‘Armoedepact’.
Doel van het Armoedepact
Het doel van het Armoedepact is voorkomen en verminderen van armoede bij inwoners in Aa en Hunze door betere samenwerking van verschillende organisaties.
Samenwerkingspartners
Onderstaande organisaties hebben zich aangesloten bij het Armoedepact:
Attenta, sociaal team Aa en Hunze, Werkplein Drentsche Aa, Gemeentelijke Kredietbank, Gemeente Aa en Hunze, Stichting Leergeld, Jeugd Sport en Cultuurfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Jarige Job, Humanitas Thuisadministratie, Voedselbank Hart van Drenthe, Arme Kant van Aa en Hunze en Impuls Welzijn.