OK
×

Van hersenletsel naar Estafette Marathon

Zondag 10 april 2022 liep Bob Zwakhals een kwart marathon in Rotterdam, die voelde als een hele marathon. Deze belevenis smaakte voor hem naar meer. Voor 2023 was zijn doel om samen met andere lotgenoten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) de hele marathon te lopen. In de vorm van de Estafette Marathon.

Dankzij zijn oproep in het magazine van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl vond hij drie andere sportievelingen die NAH hebben of er als naaste mee te maken hebben. Samen met Johannes, Jacqueline en Marieke doet Bob zondag 16 april 2023 mee aan de Marathon van Rotterdam. Een geweldige prestatie waarmee deze lopers geld willen ophalen voor Hersenletsel.nl.

Het doel van de Estafette Marathon

Wij willen met ons vieren deze mijlpaal klaren. Samen zijn wij onderdeel van één geheel. Net als bij het revalidatieproces heeft de één de ander nodig om gemotiveerd en geactiveerd te blijven. Je hebt elkaar nodig om vooruit te komen, kracht en steun te hebben. Lotgenoten spreken elkaar moed in, reiken elkaar een helpende hand en slepen elkaar door de revalidatie heen. Met ons vieren lopen wij de Estafette Marathon van Rotterdam en zamelen wij geld in voor patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Deze vereniging is er voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, hun naasten en direct betrokkenen. Iedere bijdrage is welkom en wordt gebruikt voor lotgenotencontact, informatievoorziening en belangenbehartiging. Ook staat de vereniging voor het bevorderen van zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van mensen met hersenletsel.

Wij kijken er enorm naar uit om samen 42 kilometer en 195 meter te lopen. Een prestatie die zeker niet gewoon is voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Momenteel zijn wij nog volop aan het trainen, zodat we zo goed voorbereid mogelijk aan de start staan bij de Erasmusbrug in Rotterdam.

Wil jij ons aanmoedigen tijdens de aanloop naar deze fantastische prestatie in april? Doneer dan aan ons team en help daarmee al onze lotgenoten met NAH. Iedere bijdrage vinden wij geweldig en is welkom. Zo staan wij straks met een grote lach aan de start van de marathon in Rotterdam.

 

Sportieve groet,

Bob, Johannes, Jacqueline en Marieke

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl logo 2

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl

Patientenvereniging Hersenletsel.nl is de patiëntenvereniging voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten. Als patiëntenvereniging zijn wij er voor alle mensen met NAH en hun naasten. Zo organiseren we lotgenotencontact, geven we betrouwbare informatie en werken we mee aan richtlijnen en zorgstandaarden vanuit het perspectief van mensen met NAH. Ook organiseren we speciale trainingsweekends, brengen we ieder kwartaal een ledenblad uit en nog veel meer. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Kijk op onze website www.hersenletsel.nl Om dit allemaal te blijven doen zijn we afhankelijk van leden en donateurs. Steunt u ons ook? Namens iedereen bij Hersenletsel.nl alsvast ontzettend bedankt!

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 1.282 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
128%
63

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie