OK
×

HEALTH CARE STAFF IS SAVING LIVES - Let's protect them!

English version (see Updates tab) 

Het kost in Mexico € 3.000 aan beschermingsmiddelen om 10 artsen voor drie weken VEILIG te houden. In die tijd kunnen ze honderden coronapatiënten ondersteunen.

Terwijl de COVID-19-pandemie zich over de wereld verspreidt, zijn de gezondheidsstelsels cruciaal gebleken, maar tegelijkertijd ook een zwakke schakel bij de inspanningen om het aantal sterfgevallen te verminderen. Dit is nog extremer in ontwikkelingslanden en Mexico vormt daarop geen uitzondering.

Met zwakke politieke actie op nationaal niveau en met beperkte middelen heeft het Mexicaanse gezondheidssysteem prioriteit moeten geven aan de levering van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) aan hun gezondheidspersoneel. Desondanks blijven duizenden zorg- en ondersteunend personeel in ziekenhuizen kwetsbaar voor COVID-19.

Sommigen van hen kopen hun eigen PBM’s en spenderen hier tot wel een derde van hun inkomen aan, anderen kunnen de juiste apparatuur niet betalen en moeten daardoor werken met een verhoogd risico. Op 13 april waren er al meer dan 500 gezondheidsmedewerkers besmet en zijn er minstens 9 overleden aan het coronavirus.
 
Hoe meer fondsen we kunnen inzamelen, des te meer gezondheidswerkers kunnen er beschermd worden. Aangezien de kosten voor de benodigde beschermingsmiddelen ca. $ 2650 MXN (ongeveer 100 euro p.p.) per week bedragen, streven we naar minimaal € 3000 om drie ziekenhuizen te kunnen voorzien van voldoende middelen.

Het betreft de volgende persoonlijke beschermingsmiddelen:

• overalls (1 per dag p.p.)
• N95-mondkapjes (gebruiksduur; 6-8 uur)
• veiligheidsbrillen (herbruikbaar)
• dozen operatiehandschoenen (3 paar nodig per patiënt per dag)
• Chirurgische hoofdbescherming

Voor dit inzamelingsproject werken we samen met Rotary Club Plaza de la Republica, die de persoonlijke beschermingsmiddelen zullen inkopen voor gezondheidswerkers in de ziekenhuizen "General de México", "Dr. Gustavo Baz Parada" en "Clinic 24", allemaal gevestigd in Mexico City en onderdeel van het Mexicaanse volksgezondheidssysteem.

Onze Rotary Club zet zich in voor het ondersteunen van humanitaire behoeften in Nederland en over de hele wereld, op gebieden als onderwijs en gezondheid. Voor meer informatie over onze club zie:
http://www.rotary-utrecht-international.nl

Help ons de gezondheidswerkers veilig te houden!


Bij voorbaat dank voor uw bijdrage!

Ana Line, Alejandra, Fernanda, Roma & Sayel
Members Community Service - Rotary Club Utrecht International

 

Watch the following video from the healthcare staff in Mexico:

"Hallo, wij zijn medewerkers die werken in het Ixtacalco-ziekenhuis van de minister van Volksgezondheid van Mexico-Stad, de ondersteuning van het beschermende materiaal voor de verzorging van COVID19-patiënten zou ons enorm helpen. Bedankt voor het werk!"

S. Cortes aan teamlid Rotary Club Utrecht International

€ 10

29-05-2020

R. Pérez aan teamlid Rotary Club Utrecht International

Cuídense y cuiden a los demás.

€ 10

28-05-2020

A. Lee aan teamlid Rotary Club Utrecht International

€ 25

25-05-2020

E. Wetzel aan teamlid Rotary Club Utrecht International

€ 50

24-05-2020

Anoniem aan teamlid Rotary Club Utrecht International

€ 25

21-05-2020

Anoniem aan teamlid Rotary Club Utrecht International

€ 10

16-05-2020

Anoniem aan teamlid Rotary Club Utrecht International

€ 25

16-05-2020

K. Muiderman aan teamlid Rotary Club Utrecht International

€ 10

16-05-2020

1
2
3
4
5
dakje met Geef-logo
€ 795 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
26%
34

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Community Service Rotary Club UtrechtInternational

Delen

Aan wie wil je doneren?
×