OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

St. Dierenhulp zonder Grenzen Int- Kattenopvang Malta

Animal Care Malta is  in 2001 gestart met het voeren en opvangen van straatkatjes in Santa Marija Estate in Mellieha, een dorp in het noorden van Malta. Net in Mellieha komen wonen en de situatie in de omgeving bleek schrijnend te zijn, overal waren hongerige, zieke en zwangere katjes. Zij zijn begonnen met steriliseren, wat een giga klus was want ze hadden op dat moment nog geen hulpmiddelen zoals vangkooien etc. en ieder katje moest met heel veel geduld in een doodgewoon kattendraagmandje gevangen worden maar uiteindelijk is het hen gelukt en hadden ze de kolonie in de omgeving onder controle.

Er kwamen steeds meer katjes bij, deels omdat katjes de weg naar het huis vonden en deels omdat bekend werd dat katjes opgevangen werden en mensen kwamen steeds meer kittens brachten. Ook werden ze vaak voor het huis simpelweg gedumpt. Omdat alles uit eigen middelen betaald werd, werd de druk erg hoog en daarom werd besloten in 2011 een NGO te stichten, een vrijwilligersorganisatie, waardoor zij de mogelijkheid kregen tot fondsenwerving. Ook hebben ze toen de website gecreëerd.

Er bleven steeds meer katjes komen en daarom zijn zij in 2016 naar een andere locatie verhuisd, slechts ca. 300 meter van het oude huis maar met veel meer grond waar ze een kattenasiel konden oprichten. Zij hebben een verzoek bij de regering ingediend en in 2017 hadden ze de vergunning! Overigens was alles toen al helemaal klaar (in februari 2016). Naast de 85 katjes in het asiel voeren zij ook ca. 120 katjes in kolonies dus in totaal zorgt de organisatie dagelijks voor ca. 200 katjes. Alle katjes in het asiel hebben een verhaal; de meesten zijn gevonden als kittens en veel van hen zijn met het flesje grootgebracht, sommigen waren net pasgeboren, de vrijwilligers hebben heel veel slapeloze nachten gehad! Andere katjes hebben ze opgenomen omdat ze in een gevaarlijk gebied leefden of omdat ze ziek en/of gehandicapt waren.

In eerste instantie proberen ze altijd om een goed thuis voor hen te vinden maar ze zijn erg strikt en helaas is het in Malta erg moeilijk om goede adressen te vinden, waar ze veilig zijn en voor altijd een deel van de familie zullen zijn. Daarom blijven de meesten voor altijd bij hen, waar ze liefde vinden en waar ze voor altijd veilig zijn.

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal logo 2

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal

WAT IS EN DOET STICHTING DIERENHULP ZONDER GRENZEN INTERNATIONAAL?

DZG is een onafhankelijke organisatie voor kansarme dieren.

Sinds 2004 heeft de organisatie veel dieren kunnen helpen uit en in het buitenland, maar ook enkelen in het binnenland. Want zoals de naam al zegt, het helpen van dieren houdt niet op bij een landsgrens.    

Het hoofddoel  van de organisatie is het verbeteren van leefomstandigheden van dieren waar nodig. Daartoe worden dieren in Europa en daarbuiten  geholpen door deze te voorzien van nodige  (  medische )  verzorging en basisbehoeften.

Ooit begonnen met het helpen op één plek in Spanje, volgden hierna al snel meer organisaties in dat land en daarbuiten die om hulp vroegen. Nu helpt DZG op meerdere plekken in de wereld, op diverse manieren. Elk project op haar beurt heeft hulp nodig, maar het is voor dezelfde doelgroep; dieren in nood, overal op de wereld.   

De mening van DZG is dat het eigenlijk  onverantwoord is om als stichting je alleen te richten op adopties van honden en katten, dit lost het probleem niet op. Honden en katten worden nog steeds massaal gedumpt, mishandeld, etc., ze worden niet gecastreerd/gesteriliseerd en in de meeste gevallen geven de autoriteiten niet thuis als hulp gevraagd wordt. Dierenwelzijn staat in veel landen niet op de agenda, staat het daar wel op dan zeker niet hoog.

In veel landen vindt veel dierenmishandeling plaats. Dit gebeurt soms uit onmacht en/of onwetendheid, maar nog meer vanuit een gedachte dat een dier toch maar “een ding” is zonder gevoel. “Een ding” waarmee je kunt doen wat je wilt. In Spanje bijvoorbeeld worden honden opgehangen, levend verbrand, achter auto’s aangesleept. In Griekenland sterven dieren o.a. een gruwelijke en langzame  dood door vergiftiging. In Liberia worden dieren gevangen, verkocht of gegeten. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat dieren kan gebeuren.

Niet alleen te adopteren dieren, zoals honden en katten, zijn slachtoffer van de mens. Want laten we eerlijk zijn, mensen nemen niet altijd hun verantwoording m.b.t. het welzijn van dieren. Dieren zoals hoefachtige, landbouwdieren, ( half ) apen, beren, kangoeroes, schubdieren, vogels, reptielen en zo kunnen we een heel lange lijst maken.  

DZG ziet het als haar taak hulpprojecten in het buitenland op weg te helpen en financieel te ondersteunen met hulp van donaties. Af en toe wordt de vraag gesteld of DZG al ( bijna ) overbodig zijn? Nee, zeer  zeker niet, de stichting houdt en hield zich al niet alleen bezig met adopties, zij probeert ook steun te geven op andere vlakken.

Hoe zal de toekomst van St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal er uit kunnen zien? Zij  moeten en willen dieren blijven helpen. Daartoe  voelen zij zich nog steeds verplicht. DZG heeft  met de hulpprojecten een goede band opgebouwd en zij moet ook deze verantwoordelijkheid blijven nemen. Het aantal dieren zal gereduceerd moeten worden, makkelijker gezegd dan gedaan zult u denken,  daar is ook DZG  zich terdege van  bewust.Wij hebben uw/jouw hulp nodig, financiële hulp.

Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke organisatie die volledig afhankelijk is van donaties en giften. De stichting draait volledig op vrijwilligers, die worden aangestuurd door een bestuur. 

Binnen de stichting is ook altijd behoefte aan vrijwilligers. Hebt u belangstelling voor één van de vrijwilligersfuncties? Kijkt u dan op dierenhulpzondergrenzen.com of op facebook.com/dierenhulpzondergrenzen

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
0%
0

donaties

483

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 0 opgehaald