OK
×
Actievoerder
Solidair Agterkamp

Solidair Groningen & Drenthe

Bij Solidair werken we hard om elk jaar de benodigde financiering rond te krijgen zodat ons werk blijft bestaan. Dat is een hele klus omdat we geen structurele inkomsten ontvangen. We zijn afhankelijk van subsidies, fondsen en donateurs zoals bedrijven en mensen die ons een warm hart toedragen.

Subsidies en bijdragen van fondsen worden alleen gegeven als er een goed doordacht projectplan ligt. Daarom besteedt Solidair veel tijd en energie aan het ontwikkelen van zinvolle projecten en beschrijft deze in projectplannen. Gemiddeld neemt de ontwikkeling van een project zo’n 100 uur in beslag, zonder de garantie dat een project gefinancierd gaat worden. Dat laatste is natuurlijk ons ‘bedrijfsrisico’, maar vroeger werkte dit anders.

Tot ongeveer 15 jaar geleden ontving Solidair een vaste bijdrage waarvan alles betaald kon worden. De werkzaamheden werden verantwoord met een jaarverslag en een nieuwe bijdrage werd aangevraagd middels een jaarplan. Die tijd ligt ver achter ons en zal waarschijnlijk niet meer terugkomen. Nu moet elke euro aangevraagd en verantwoord worden en dat kost (veel) tijd en geld.

Daarom zouden we heel graag een vaste stroom aan inkomsten willen hebben, zodat we, naast projectontwikkeling, de beschikking hebben over geld dat direct ingezet kan worden voor de uitvoering van projecten (zie de voorbeelden op onze website), het opzetten van een onderzoek/peiling onder diverse doelgroepen, de aanschaf van materialen zoals bedden voor kinderen, Arm- en Rijkspellen en voor ons als organisatie.

dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Solidair Groningen en Drenthe

Delen

Aan wie wil je doneren?
×