OK
×
Actievoerder
Solidair Agterkamp

“Slapend blij worden” – Voor ieder kind een goed bed!

Financiering van tenminste 25 bedden met een totale waarde van € 8750,00

Armoede is meer dan het moeten leven van weinig geld. De gevolgen van armoede op iemands leven kunnen groot zijn, armoede ontneemt mensen wat eerst vanzelfsprekend was of wat voor anderen vaak vanzelfsprekend lijkt. Door schaamte wordt over dit alles vaak niet gesproken en zo bestaan er in veel gezinnen geheimen die voor de buitenwereld (ook voor hulpverleners) verborgen blijven. Zogenaamde “stille armoede”. Een van die geheimen is dat kinderen vaak geen (eigen) bed hebben.

In samenwerking met lokale hulpverlenings- en vrijwilligersorganisaties streven we ernaar 78 kinderen in de gemeente Hoogeveen te voorzien van een nieuw, compleet bed!

Eind 2021 is een succesvolle actie via geef.nl geweest om de eerste 25 bedden te financieren. Nu de aanvragen binnenkomen (zie de nieuwsbrief) starten we deze actie voor de volgende 25 bedden. 

Een goed, eigen bed is essentieel voor een goede nachtrust. Een goede nachtrust draagt bij aan de algehele gezondheid van kinderen, stress verminderd waardoor (school)prestaties verbeteren. Schaamte vanwege het ontbreken van een bed valt weg waardoor kinderen vriendjes mee naar huis nemen, dit draagt bij aan de sociale contacten in gezinnen. Naast het verstrekken van bedden streven we ernaar gezinnen in contact te brengen met  professionele hulpverleners waardoor tijdig gerichte hulp kan worden ingeschakeld en grotere (financiële) problematiek voorkomen wordt. We werken samen met diverse lokale organisaties en versterken de samenwerking waardoor inwoners sneller doorverwezen worden. Door de inzet van vrijwilligers dragen we bij aan meer onderlinge saamhorigheid. Door middel van trainingen vragen we aandacht voor de beleving van armoede.

Slapend blij worden is een project van Solidair Groningen & Drenthe en wordt in 2022 uitgevoerd in de gemeente Hoogeveen. 

Om dit project mogelijk te maken zijn we afhankelijk van fondsen en sponsoren.

Helpt u ook mee?

Stelt u zich de glimlach op het gezicht van een kind dat voor het eerst in een eigen, opgemaakt bed slaapt voelt eens voor? Dan weet u dat uw bijdrage enorm gewaardeerd wordt!

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 8.750 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
100%
4

donaties

0

dagen te gaan

De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Solidair Groningen en Drenthe

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Solidair Agterkamp
Solidair Agterkamp

€ 8.750 opgehaald