OK
×
Actievoerder
Solidair Agterkamp

“Slapend blij worden” – Voor ieder kind een goed bed!

Doel Actie

Financiering van tenminste 25 bedden met een totale waarde van € 8750,00

 

Omschrijving project

Armoede is meer dan het moeten leven van weinig geld. De gevolgen van armoede op iemands leven kunnen groot zijn, armoede ontneemt mensen wat eerst vanzelfsprekend was of wat voor anderen vaak vanzelfsprekend lijkt. Door schaamte wordt over dit alles vaak niet gesproken en zo bestaan er in veel gezinnen geheimen die voor de buitenwereld (ook voor hulpverleners) verborgen blijven. Zogenaamde “stille armoede”. Een van die geheimen is dat kinderen vaak geen (eigen) bed hebben.

 In samenwerking met lokale hulpverlenings- en vrijwilligersorganisaties streven we ernaar 78 kinderen in de gemeente Hoogeveen te voorzien van een nieuw, compleet bed!

 Een goed, eigen bed is essentieel voor een goede nachtrust. Een goede nachtrust draagt bij aan de algehele gezondheid van kinderen, stress vermindert waardoor (school)prestaties verbeteren. Schaamte vanwege het ontbreken van een bed valt weg waardoor kinderen vriendjes mee naar huis nemen, dit draagt bij aan de sociale contacten in gezinnen. Naast het verstrekken van bedden streven we ernaar gezinnen in contact te brengen met  professionele hulpverleners waardoor tijdig gerichte hulp kan worden ingeschakeld en grotere (financiële) problematiek voorkomen wordt. We werken samen met diverse lokale organisaties en versterken de samenwerking waardoor inwoners sneller doorverwezen worden. Door de inzet van vrijwilligers dragen we bij aan meer onderlinge saamhorigheid. Door middel van trainingen vragen we aandacht voor de beleving van armoede.

 Slapend blij worden is een project van Solidair Groningen & Drenthe en wordt in 2021/2022 uitgevoerd in de gemeente Hoogeveen (t.z.t. wordt mogelijk uitgerold naar anderen gemeentes).

 Om dit project mogelijk te maken zijn we afhankelijk van fondsen en sponsoren.

 Helpt u ook mee?

Stelt u zich de glimlach op het gezicht van een kind dat voor het eerst in een eigen, opgemaakt bed slaapt eens voor? Dan weet u dat uw bijdrage enorm gewaardeerd wordt.

ToDent

Prachtig initiatief wat we graag steunen! ❤️ ToDent

€ 6.650

10-12-2021

A. Kempers

Top Merian!

€ 350

06-12-2021

Leonardus Stichting

€ 1.400

17-11-2021

Anoniem

€ 300

10-11-2021

Anoniem

€ 50

31-07-2021

dakje met Geef-logo
€ 8.750 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
100%
5

donaties

0

dagen te gaan

De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Solidair Groningen en Drenthe

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Solidair Agterkamp
Solidair Agterkamp

€ 8.750 opgehaald