OK
×
Actievoerder
Solidair Agterkamp

“Slapend blij worden” – Voor ieder kind een goed bed!

Armoede is meer dan het moeten leven van weinig geld. De gevolgen van armoede op iemands leven kunnen groot zijn, armoede ontneemt mensen wat eerst vanzelfsprekend was of wat voor anderen vaak vanzelfsprekend lijkt. Door schaamte wordt over dit alles vaak niet gesproken en zo bestaan er in veel gezinnen geheimen die voor de buitenwereld (ook voor hulpverleners) verborgen blijven. Zogenaamde “stille armoede”. Een van die geheimen is dat kinderen vaak geen (eigen) bed hebben.

In samenwerking met lokale hulpverlenings- en vrijwilligersorganisaties streven we ernaar 40 kinderen in de gemeente Midden-Drenthe te voorzien van een nieuw, compleet bed!

Een goed, eigen bed is essentieel voor een goede nachtrust. Een goede nachtrust draagt bij aan de algehele gezondheid van kinderen, stress verminderd waardoor (school)prestaties verbeteren. Schaamte vanwege het ontbreken van een bed valt weg waardoor kinderen weer vriendjes mee naar huis nemen, dit draagt bij aan de sociale contacten in gezinnen. Naast het verstrekken van bedden streven we ernaar gezinnen in contact te brengen met  professionele hulpverleners waardoor tijdig gerichte hulp kan worden ingeschakeld en grotere (financiële) problematiek voorkomen wordt. We werken samen met diverse lokale organisaties en versterken de samenwerking waardoor inwoners sneller doorverwezen worden. Door de inzet van vrijwilligers dragen we bij aan meer onderlinge saamhorigheid. Door middel van trainingen vragen we aandacht voor de beleving van armoede.

Slapend blij worden is een project van Solidair Groningen & Drenthe en wordt in 2023/2024 uitgevoerd in de gemeente Midden-Drenthe. 

Om dit project mogelijk te maken zijn we afhankelijk van fondsen en sponsoren.

Helpt u ook mee?

Een compleet bed met bodem, matras en 2 sets beddengoed kosten € 400. Een deel hiervan bijdragen is ook mogelijk, hiervoor zijn de volgende opties:

€ 25 voor 1 set beddengoed

€ 50 voor een dekbed, kussen en matrasbeschermer 

€ 100 voor een bedbodem

€ 200 voor een matras

Iedere bijdrage is welkom en wordt zeer gewaardeerd!

 

J. Assen

€ 25

20-05-2024

Anoniem

€ 25

09-04-2024

Anoniem

€ 185

22-12-2023

Anoniem

€ 10

19-12-2023

Anoniem

€ 10

19-12-2023

Anoniem

€ 25

19-12-2023

dakje met Geef-logo
€ 280 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
2%
6

donaties

111

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Solidair Groningen en Drenthe

Delen

Aan wie wil je doneren?
×