OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

SHELTERS ONDER WATER IN EMILIA-ROMAGNA - DZG HELPT

ITALIË OVERSTROOMT - SHELTERS ONDER WATER IN EMILIA-ROMAGNA  

 In Emilia-Romagna zorgt heftige regenval momenteel voor ernstige overstromingen. Deze overstromingen hebben helaas al levens gekost, van mens en dier. En er komt nog geen einde aan de regen.

Shelters kwamen twee dagen geleden in de gevarenzone door heftige regen…. En het bleef maar regenen.  De werknemers/vrijwilligers  maakten zich grote zorgen, niet ten onrechte bleek later.

De rivier Marecchia is ver buiten de oevers getreden, de rivier heeft nog nooit voor enige problemen gezorgd. Afgelopen winter was er ernstige sneeuwval die voor ernstige verwoesting veroorzaakte, zoals aan schuren, daken en hekken.   

Door de regenval bleven mensen alles controleren, ook gedurende de nacht. Zij maakten zich vooral zorgen over de dieren .  Het bleek al gauw dat deze regen voor ernstige verwoesting zou gaan zorgen, helaas werd ook dit de harde werkelijkheid.

Het waren angstige dagen en nachten, het water verwoestte alles wat op zijn pad kwam, houten kennels en huisjes, hekken, zette de voedselcontainers en  hectares bos onder water.

De wegen opvangcentra zijn meest onbegaanbaar,  de brug over de kolkende, angstaanjagende  Marecchia rivier werd wegens gevaar afgesloten  De telefoon  was urenlang  niet te bereiken, de mensen en dieren waren  volledig geïsoleerd.

In de tussentijd slaagden ze bij sommige shelters  op eigen kracht  dieren in veiligheid te brengen, de meest bedreigde dieren werden naar drogere en veiligere delen gebracht.  Het was een ingewikkelde en moeilijke klus, die pas gisteravond  klaar was.

Er werden  greppels gegraven en vrijgemaakt, kennels verplaatst, dieren gedragen, urenlang in de onophoudelijke regen, doorweekt van het water. Er kon niet gewacht worden op hulp van buitenaf. 

Het meeste werk was al gedaan en sliepen alle honden rustig, hoewel de hele nacht de situatie van alle dieren elk uur werden gecontroleerd en het waterpeil werd angstvallig in de gaten gehouden.  En dan gedurende de nacht en in de ochtend weer regen, veel zware regen, ook voor de rest van de dag waarschijnlijk.  

De shelters bieden onderdak aan veel honden, katten en kleinvee. De mensen en dieren van deze shelters hebben onze hulp nodig, nu maar ook als het water is weggetrokken. Veel shelters zijn grotendeels vernield, maar de dieren moeten nu geholpen. Naast financiële hulp gaan wij in overleg met de collega’s wat wij, samen met jullie, nog meer kunnen doen. Nu is daar van hun kant is nu geen tijd voor.

HELP AUB DOOR HET GEVEN VAN EEN DONATIE

 

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

21-05-2023

E. zimmerman Zimmerman aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

20-05-2023

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 50

20-05-2023

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 15

19-05-2023

Anoniem aan teamlid Ria Kuurman

€ 10

19-05-2023

K. Taheij aan teamlid Ria Kuurman

€ 5

19-05-2023

J. Smit aan teamlid Ria Kuurman

€ 25

18-05-2023

M. poulus Poulus aan teamlid Ria Kuurman

€ 15

18-05-2023

dakje met Geef-logo
€ 155 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 500
31%
8

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 155 opgehaald