OK
×
Actievoerder
Slag om Nijverdal

Ride4asmile - Slag om Nijverdal 2020

Aangezien ons evenement Ride4asmile - Slag om Nijverdal dit jaar niet door kan gaan ivm het coronavirus, willen wij ons toch nog blijven inzetten voor Stichting ALS Nederland. Wij als organisatie willen zo veel mogelijk geld ophalen voor Stichting ALS Nederland door middel van een crowdfundingsactie. Al het gedoneerde geld gaat rechtstreeks naar Stichting ALS Nederland!

Hopelijk wilt u ons helpen om ons streefbedrag te behalen ondanks dat het evenement niet door kan gaan.

Steunt u ons bij het realiseren van het streefbedrag?

Met Vriendelijke Groet, 

Organisatie Ride4asmile -Slag om Nijverdal 

 

Ga voor meer informatie naar www.ride4asmile.nl

ALS Nederland (Stichting) logo 2

ALS Nederland (Stichting)

In Nederland lijden tussen de 1000 en 1500 patiënten aan de dodelijke spierziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Jaarlijks komen er zo'n 500 nieuwe ALS patiënten bij en sterven er ook zoveel. Er is geen medicijn en geen therapiedie de ziekte kan stoppen of genezen. De ziekte tast alle spieren aan, behalve de hartspier en het uitvallen van de ademhalingsspieren is de fatale factor. Dit gebeurt gemiddeld 3 jaar na de eerste verschijnselen. Hoewel er in Nederland jaarlijks meer mensen aan ALS overlijden dan aan AIDS is het een onbekende ziekte. Er wordt er maar weinig onderzoek naar verricht. Het duurt gemiddeld 16 maanden voordat de definitieve diagnose gesteld kan worden en de symptomen verergeren snel. Het inzetten van bepaalde voorzieningen en hulpmiddelen moet dus snel gebeuren. Het komt echter veel te vaak voor dat de aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen niet snel genoeg in behandeling worden genomen vanwege de onbekendheid met ALS van artsen en instellingen.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 70 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 2.000
3%
7

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×