OK
×
Actievoerder
Savannah Koolen

Noodopvang 50 ongedocumenteerde Amsterdammers

Ken je dat verhaal van een groep Amsterdammers die 3 maanden 50 vluchtelingen onderdak geven? Steun dit initiatief!
Sinds 1 april staan 50 ongedocumenteerde mensen, veelal jonge Eritreers (17-25 jaar) op straat sinds de winteropvang is gesloten. Zij staan op de wachtlijst voor de 24-uursopvang die de gemeente op dit moment opzet en die op 1 juli open zal gaan. Tot 1 juli is er vanuit de gemeente geen opvang voor deze groep. In de maand april sliep de groep op de koude vloer van 14 verschillende locaties in de stad (van kerken tot leegstaande loodsen)en verhuisde bijna dagelijks met hun slaapzak en matje door de stad. Hulporganisaties zijn al weken in touw om de groep in eerste levensbehoeften zoals hygiëne, eten en schone kleding te voorzien.

Fantastisch nieuws kwam vandaag, een woongroep van Amsterdammers in Noord biedt uit zichzelf de groep opvang voor 1 maand! Woongroep DeKerk van Stichting Bildung opent hun deuren voor activiteiten en slaapplaatsen en alle benodigde faciliteiten worden op dit moment klaar gemaakt! Voor de maand juni is nog geen oplossing en zoeken we naar onderdak.


Nu deze 10 dappere Amsterdammers van de woongroep deze maand opvang faciliteren samen met het Code Rood Netwerk, vragen wij alle Amsterdammers die dit initiatief steunen om bij te dragen in de kosten. Aan de noodhulp zitten allerlei kosten verbonden: eten, drinken, tijdelijke voorzieningen, gas, water, licht, tram tickets voor medische afspraken, coördinatiekosten om veiligheid te garanderen, etc. 

Wij hopen op jullie steun en namens alle betrokkenen zijn we jullie heel dankbaar!

Wil je ook praktisch iets bijdragen:

- Deel deze actie: via whatsapp, social media en email!
- In de maand mei kun je ook bijdragen met activiteiten en vrijwilligerswerk mail naar: programma@stichtingbildung.nl 
- Op deze facebookpagina's vind je meer info:
https://www.facebook.com/stichtingbildung/
https://www.facebook.com/coderoodnetwerk/

 

Stel een vraag aan de actievoerder

0/255

Deze website wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

dakje met Geef-logo
€ 4.692 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
104%
136

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: ART8EVRM

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Savannah Koolen

€ 4.692 opgehaald