OK
×
Actievoerder
Esmee van Horssen

Ik ga de Vierdaagse lopen voor ALS.

Hallo lieve allemaal,

Even een kleine update, helaas ben ik niet van start gegaan door mijn zwangerschap! Ik heb het stokje over gedragen aan mijn neefje van 13 jaar en mijn man als begeleider! 

Hun gaan ervoor! Nu al trots op ze! 

 

Ik ben Esmee van Horssen van Houtert,

Ik ben 30 jaar oud

 

Ik ga voor de derde keer de vierdaagse lopen.

Ik heb deze al 2 x 40 km uitgelopen.In 2018 heb ik de vierdaagse voor mijn vader gelopen. Hij is overleden aan slokdarmkanker in 2018. 

 

Dit jaar ga ik de 50 km lopen. Ik loop dit jaar voor de stichting ALS omdat mijn oom de broer van mijn vader op 2 dec 2022 afscheid heeft moeten nemen van het leven, uit liefde voor het leven! 

Helaas was hij getroffen door de vreeselijk ziekte ALS. Nu wil proberen met het lopen van de vierdaagse zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS 

ALS Nederland (Stichting) logo 2

ALS Nederland (Stichting)

In Nederland lijden tussen de 1000 en 1500 patiënten aan de dodelijke spierziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Jaarlijks komen er zo'n 500 nieuwe ALS patiënten bij en sterven er ook zoveel. Er is geen medicijn en geen therapiedie de ziekte kan stoppen of genezen. De ziekte tast alle spieren aan, behalve de hartspier en het uitvallen van de ademhalingsspieren is de fatale factor. Dit gebeurt gemiddeld 3 jaar na de eerste verschijnselen. Hoewel er in Nederland jaarlijks meer mensen aan ALS overlijden dan aan AIDS is het een onbekende ziekte. Er wordt er maar weinig onderzoek naar verricht. Het duurt gemiddeld 16 maanden voordat de definitieve diagnose gesteld kan worden en de symptomen verergeren snel. Het inzetten van bepaalde voorzieningen en hulpmiddelen moet dus snel gebeuren. Het komt echter veel te vaak voor dat de aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen niet snel genoeg in behandeling worden genomen vanwege de onbekendheid met ALS van artsen en instellingen.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 950 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.500
63%
32

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×