OK
×
Actievoerder
Marinda Tempelaars

Ik ga de kustmarathon wandelen voor Stichting Downsyndroom!

Op 7 oktober 2018 zal ik de wandelmarathon langs de Zeeuwse kust lopen, jawel dik 40km afzien 😅.

Vanuit mijn werk bij Huppetee!! kom ik geregeld met de Stichting Downsyndroom Nederland (SDS) in contact. Deze stichting zet zich sinds eind jaren 80 in voor gezinnen waar een kindje met Downsyndroom geboren is. Zij hebben enorm veel werk verzet op gebied van informatievoorziening, internationale methodieken naar Nederland gehaald en toegankelijk gemaakt, bijgedragen aan beeldvorming, integratie en inclusie bevorderd. Om hun werk jaar na jaar te kunnen blijven doen, zijn zij grotendeels afhankelijk van donaties en giften. 

Vanwege mijn eigen zaak Huppetee, waar ik dagelijks prachtig werk mag doen met kinderen, jongeren en gezinnen die met Downsyndroom bekend zijn, is de SDS uiteraard geen verrassende keus als goed doel. 

 

Downsyndroom (Stichting) logo 2

Downsyndroom (Stichting)

De Stichting Downsyndroom (SDS) werd in maart 1988 opgericht op initiatief van een aantal ouders met jonge kinderen met die conditie. Zij wilden daarmee de leemte in de informatievoorziening over het syndroom en alles wat daarmee samenhangt opvullen. De SDS stelt zich ten doel al datgene te bevorderen wat kan bijdragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen en volwassenen met Downsyndroom. Zij streeft ernaar hun integratie in de maatschappij te stimuleren en hen een kans te geven een zo normaal mogelijk leven te leiden. Om deze doelstellingen te realiseren heeft de SDS o. a. de volgende taken op zich genomen: het inventariseren van de kennis over behandelmethoden en begeleidingsvormen van kinderen en volwassenen met Downsyndroom; het bevorderen van een gerichte toepassing daarvan; het geven van voorlichting aan ouders/verzorgers en hulpverleners van de betrokkenen en aan het brede publiek; het bevorderen van contacten tussen ouders onderling, tussen ouders en verzorgers en zo mogelijk tussen de betrokkenen zelf; het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. De slogan van de SDS luidt: informatie, intervention, inclusie.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
opgehaald van
100%
50

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar:

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie