OK
×

Hygiënepakketten voor kinderen in India - Covid-19

Om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen en de hygiëne voor kansarme kinderen te verbeteren willen we geld ophalen voor hygiënepakketten

Met inmiddels meer dan 8 miljoen coronabesmettingen heeft India geen grip meer op het virus. 

Ondanks de snel stijgende lijn versoepelt de Indiase regering langzaam de lockdown. Want in een land als India, waar de economie voor 90 procent draait op informele arbeid, heeft de lockdown een te grote impact op de bevolking. Want een dag geen werk betekent een dag geen loon - en dus ook geen maaltijd.

India is gemiddeld gezien geen schoon land en de hygiëne is op veel plekken op zijn minst twijfelachtig te noemen. Daarnaast kampt het onder normale omstandigheden al met een enorm artsentekort: volgens de recentste overheidscijfers (uit 2018) zijn er zo'n 600.000 dokters te weinig. Gemiddeld is er één dokter voor elke 10.189 mensen, tien keer minder dan het streefcijfer van de Wereldgezondheidsorganisatie. Voor de dokters en verplegers, die nu al overwerkt zijn, valt de pandemie zwaar op de toch al gebrekkige middelen waarmee ze dagelijks moeten werken.

De kansarme kinderen die wij doorgaans steunen (lees meer hierover onderaan dit bericht) worden helaas ook hard getroffen door Covid-19. Om deze kinderen én de dokters en verplegers in deze extra zware tijden toch nog te kunnen steunen gaan we hygiënepakketten uitdelen. 

Deze hygiënepakketten bestaan uit:

  • mondkapjes
  • zeep
  • desinfectiegel

Alles wat we extra kunnen ophalen zal worden geïnvesteerd in waterzuiveringssystemen waarmee we de hygiëne verbeteren op de lange termijn. 

Samen kunnen we de verspreiding van Covid-19 bestrijden!

 

Wie zijn wij? 

De Thomas Stichting voor Jongeren richt zich op de ontwikkeling van kansarme kinderen en jongeren in India. Dit zijn o.a kinderen waarvan de ouders niet in staat zijn om hun kinderen te onderhouden of een veilig thuis te geven, kinderen die in de steek gelaten zijn en kinderen die een of zelfs beide ouders verloren hebben.

Dit doen wij door het financieel steunen van onderwijsfaciliteiten en kosten voor levensonderhoud in kleinschalige projecten. Deze kinderen worden opgevangen in kinderhuizen, waardoor zij o.a 3x per dag een maaltijd krijgen, een veilig onderkomen hebben en begeleiding krijgen bij hun studie en ontwikkeling.

Wij zijn er trots op dat alle kinderen op de kindertehuizen naar school kunnen waardoor zij kans hebben op een betere toekomst.

Wil je meer weten over wat wij doen vanuit de Thomas Stichting of wil je weten hoe ook JIJ kansarme kinderen en jongeren in India een betere toekomst kunt geven? Neem gerust contact met ons op via: info@thomasstichting.nl.

 

Warme groet,

Lucile, Michiel, Laura, Caroline en Martijn

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 1.670 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
waarvan € 1.170 via Geef.nl
167%
22

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Thomas Stichting voor Jongeren

Delen

Aan wie wil je doneren?
×