OK
×
Actievoerder
Peter Schoenmakers

Houd het klussenteam in 2020 aan het werk!

Vluchtelingen doen klussen bij mensen van de Voedselbank.

Het klussenteam van het Nijmeegse Huis van Compassie doet gratis klussen in en rondom het huis van mensen die klant zijn van de voedselbank. Het zijn per definitie klussen voor kwetsbare mensen die anders door gebrek aan geld blijven liggen. In 2019 heeft het klussenteam meer dan 150 klussen verricht.
 
Dat willen we in 2020 graag continueren en daar hebben we uw hulp voor nodig!
 
Aan wat voor klussen kunt u denken? Een paar voorbeelden uit de praktijk:
·       Een alleenstaand persoon is door een faillissement in de financiële problemen gekomen en heeft geld noch netwerk om het huis netjes te houden. Het klussenteam heeft het huis van binnen geschilderd.
·       Iemand heeft een (mislukte) operatie achter de rug, woont net in een nieuw huis, maar is niet in staat om zelf grote klussen aan te pakken. Het klussenteam heeft laminaatvloeren gelegd.
·       Een ouder echtpaar kan door leeftijd en dementie de tuin niet meer zelf onderhouden. Hun beide kinderen zijn overleden. Het klussenteam doet het tuinonderhoud.
Maar verder ook: verhuizen, ruimtes ontruimen, eenvoudig timmerwerk, fietsreparatie, laptop- en PC-reparatie, vertaal- en tolkenwerk, behangen, boodschappen doen, meubelreparatie, naaiwerk, kapperswerk et cetera. En evt. andere klussen kunnen altijd in overleg.
 
De voedselbankklanten betalen zelf de materialen, zorgen voor koffie/thee en, niet onbelangrijk, voor gastvrijheid. Het klussenteam neemt mankracht mee, voldoende expertise, vervoer, gereedschap en zorgt dat de klus naar tevredenheid wordt afgerond.
 
Voor klanten van de voedselbank zijn dit letterlijk onbetaalbare en dus zeer waardevolle klussen!
 
Wie zijn de mensen van het klussenteam?
Het zijn vluchtelingen die als vrijwilliger werkervaring opdoen, zich kunnen oriënteren op een vak en in de praktijk de Nederlandse taal leren.
Dat maakt het een bijzonder team van gemotiveerde mensen bestaande uit gemiddeld meer dan 10 vluchtelingen onder begeleiding van 4 deskundige vrijwilligers
 
Mazin: “Ik werk graag voor het Klussenteam! Ik repareer fietsen, computers, ik doe schilderklussen. Dit jaar heb ik geleerd hoe ik laminaat kan leggen. Als ik mensen heb geholpen dan heb ik een goede dag gehad!
 Anouar: “Ik doe graag iets voor onze maatschappij. Ik zelf heb dit jaar geleerd om samen te werken in een team. Ik heb van andere klussers dingen geleerd en ik heb hen zelf ook dingen kunnen leren. Volgend jaar wil ik leren behangen.
 
Deel uitmaken van het klussenteam willen zij graag in 2020 continueren en met uw steun kan dat!
 
Een klussenteam een jaar lang aan het werk houden kost geld. Met € 5.500 zijn we in staat om ook in 2020 van onbetaalbare waarde te kunnen zijn! Daarmee worden onkosten betaald als: nieuw gereedschap, brandstof, kleine vergoedingen, onderhoud, etc.
 
Compassie met mensen in een maatschappelijk kwetsbare situatie is hét centrale thema van Stichting Huis van Compassie. Het huis is een laagdrempelige plek waar een veelheid aan activiteiten plaatsvindt voor en met daklozen, mensen die in armoede leven en gebruik maken van de voedselbank, vluchtelingen en asielzoekers, mensen die zich eenzaam voelen en mensen met gezondheidsproblemen.
 
Het Huis van Compassie staat voor: je verbinden met de meest kwetsbare mensen in onze samenleving met als motto “Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden”.
 
Met uw donatie zorgen wij ervoor dat het klussenteam ook in 2020 aan het werk blijft. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Er zijn nog geen updates geplaatst door de actievoerder(s).
dakje met Geef-logo
€ 2.010 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.500
36%
44

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Peter Schoenmakers

€ 2.010,50 opgehaald