OK
×

Ernstig ziek en geen geld om te laten opereren

Wij smachten naar jullie support om meer dieren in acute medische nood te kunnen laten behandelen! Al ruim 7 jaar zet onze Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn zich in om ernstig zieke of gewonde huisdieren die in acute medische nood verkeren snel te laten behandelen. Ons werk doen we onbezoldigd. Geen kantoor, geen dure zaken. Alles per telefoon en internet. 

Wij werken landelijk en hebben inmiddels contact met rond de 850 dierenklinieken. Van Groningen tot Limburg. 

Wij steunen rond de 200 medisch acute huisdieren (honden, katten) op jaarbasis. Van ernstige baarmoederontstekking, operatie verstopte blaas door aanwezige blaasstenen tot behandeling van breuk(en) na bijv. een aanrijding of val van het huisdier, enzovoorts.

We bieden deze hulp aan huisdiereigenaren met kleine beurs (minima) die in een noodsituatie van het huisdier geen of onvoldoende geld hebben om de acute behandeling te laten starten. Help jij ons mee om de ernstig zieke minima huisdieren te helpen? Samen staan we sterk.  

Wij zoeken enthousiaste donateurs, die een groot hart hebben voor huisdieren en ons willen steunen, zodat we nog meer dieren in acute nood kunnen laten behandelen. Elke euro maakt dat een dier sneller onder ogen komt van de dierenarts. Onze verantwoording hoe we het geld besteden staat op onze website. Als ANBI en CBF Erkend goed doel zijn wij verplicht onze jaarcijfers te publiceren op de website. En zo hoort het ook! Goede transparantie wat we met gelden van donateurs doen. 

Wij zijn 24 uur per dag/7dagen in de week telefonisch via ons noodnummer bereikbaar voor dierenartsen voor acute situaties. We gaan direct met de dierenarts of specialist in gesprek over het behandeltarief en doen -onder voorwaarden- een toezegging voor een bijdrage in de kosten.

Huisdier eigenaren kunnen ons bereiken per mail of via de website www.huisdierenwelzijn.nl.

Mocht je vragen hebben, stel ze gerust via info@huisdierenwelzijn.nl 

Lees meer over ons werk via www.huisdierenwelzijn.nl

 

 

Bevordering Huisdierenwelzijn (Stichting) logo 2

Bevordering Huisdierenwelzijn (Stichting)

ACUTE NOODHULP - Help ons helpen! Minima huisdieren in acute medische nood

24 uur per dag en 7 dagen per week is Stichting Bevordering #Huisdierenwelzijn via haar noodnummer bereikbaar voor dierenartsen voor acute medische steun aan ernstig zieke (levensbedreigend) of gewonde minima huisdieren. 

De stichting zet zich -onder voorwaarden- in voor huisdieren van eigenaren, die door financiele nood niet of onvoldoende kunnen voorzien in zeer acute medische behandeling hun huisdier. Ze zijn voor het gezin of zichzelf aangesloten bij een voedselbank en/of staan onder bewind. De stichting is een ANBI en CBF Erkend Goed Doel. Wij werken op landelijke basis en doen ons werk onbezoldigd.  Huisdiereigenaren kunnen digitaal via de website www.huisdierenwelzijn.nl een aanvraag doen. Daarnaast ondersteunt de stichting diverse dierenvoedselbanken.

De stichting zoekt constant actief naar samenwerking met dierenartsen en -klinieken die een ernstig ziek of gewond minima huisdier tegen gereduceerde kosten willen behandelen. Wij hebbe contacten met meer dan 900 dierenartsen in het land en onderhandelen tarieven voor acute noodbehandelingen.

Door het duurder worden van het #levensonderhoud (denk aan energiekosten, voedsel, zorgkosten, enz.) zien wij het aantal steunaanvragen fors stijgen. De stichting indiceert dat er zo'n 600.000-650.000 huisdieren (alleen gemeten honden/katten) in huishoudens zijn die leven van een laag en langdurig laag inkomen. In deze meting is nog geen rekening gehouden met de aanschaf van dieren in de corona periode en meegenomen huisdieren naar ons land -vanwege de oorlog in #Oekraïne- door vluchtelingen. 

Het hebben van een #huisdier kan voor veel mensen belangrijk zijn. Een huisdier biedt ze de mogelijkheid om fysiek actief te blijven (denk bijv. aan oudere mensen) en op sociaal niveau contacten te onderhouden. Ook voor opgroeiende kinderen is het verzorgen van een huisdier belangrijk. Het geeft ze eigenwaarde èn een dier oordeelt niet.

Uw donatie via Geef.nl wordt volledig gebruikt voor betaling aan dierenartsen voor acute veterinaire behandeling van een ziek of gewond minima huisdier. De stichting kan alleen financiële steun bieden als donaties daarvoor toereikend zijn. De Stichting krijgt geen subsidie van de overheid of gelden uit grote doelen loterijen.  

Helpt u ons helpen? Doneer en red een ernstig ziek minima huisdier. Heeft u vragen, stel ze ons gerust via info@huisdierenwelzijn.nl of lees meer over ons werk via www.huisdierenwelzijn.nl 

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 105 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 1.250
waarvan € 0 via Geef.nl
8%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×