OK
×
Actievoerder
Ria Kuurman

Dierenhulp zonder Grenzen helpt ook de dieren op Malta

Malta - Marsaxlokk

The Island Sanctuary is al meer dan 30 jaar actief en voorziet in de behoeften van zwerf- en verlaten honden op Malta. Het werd oorspronkelijk opgericht en geregistreerd als een liefdadigheidsorganisatie onder de naam Animal Samaritans in 1986 op Manoel Island. 31 augustus 1991 verhuisden de Animal Samaritans naar een meer geschikte en nuttige omgeving en veranderden zij hun naam in The Island Sanctuary.  Het opvangcentrum wordt gesteund door donateurs en heeft een aantal vrijwilligers die hun tijd besteden aan het beheer van het opvangcentrum en het welzijn van de talrijke honden die er verblijven.

Helaas kan de sanctuary geen zwerfhonden of in de steek gelaten honden onmiddellijk opnemen, ze hebben helaas een lange wachtlijst.  Het kan enige tijd duren voordat een hond   daadwerkelijk wordt toegelaten, maar gelukkig worden velen tijdelijk ondergebracht bij degene die hen vindt.

Alee nieuw aangekomen  honden worden eerst  in "quarantaine" geplaatst, totdat ze door een dierenarts zijn onderzocht en getest op virussen, voordat ze in de hokken  met andere honden worden toegelaten. Alle vaccinaties of medicijnen die nodig zijn voor gewonde of zieke honden worden verstrekt totdat ze weer voldoende gezond zijn.

The Island Sanctuary is een non-profit organisatie, dus om het asiel draaiende te houden is de organisatie afhankelijk van donaties en fondsenwervende activiteiten. Deze inzamelingsacties worden het hele jaar door georganiseerd en helpen om de rekeningen van water en elektriciteit, onderhoud van het gebouw, hondenvoer, medicatie, dierenartsbezoeken en de dagelijkse kosten.

Eén van de doelstellingen is altijd geweest om bewoners van Malta voor te lichten over de betekenis van verantwoordelijk huisdierbezit. Aangezien kinderen de burgers van morgen zijn, hebben ze altijd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de liefde voor dieren  door te geven. In 1999 ging een aantal zomerscholen in op de uitnodiging om het opvangcentrum te bezoeken als onderdeel van het zomerprogramma, en sindsdien is de betrokkenheid alleen maar groter geworden.

In 1999 ontving de shelter de eerste leerlingen. Bezoeken aan het opvangcentrum zijn moeilijk te organiseren omdat de honden gestrest kunnen raken als er bezoek komt. De vrijwilligers bezoeken echter graag een school wanneer dat mogelijk is.

Het dierenbewustzijnsprogramma voor scholen ging in augustus 2001 van start. Ene mevrouw Mifsud nodigde een aantal NGO's uit die betrokken zijn bij het welzijn van dieren (waaronder The Island Sanctuary) om te helpen bij dit project. Uiteindelijk werd Dierendag officieel ingesteld als onderdeel van de schoolkalender, en sindsdien hebben vrijwilligers  vele scholen bezocht en  ervaringen met dieren gedeeld. Het is  bemoedigend  te zien hoe dierenwelzijn deel uitmaakt van het lesprogramma Ethiek!  En om te zien hoe de leerlingen reageerden, hoewel het soms om grote groepen gaat.  

Ook deze organisatie op Malta heeft onze hulp gevraagd en wij helpen graag, samen met jou.

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal logo 2

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal

WAT IS EN DOET STICHTING DIERENHULP ZONDER GRENZEN INTERNATIONAAL?

DZG is een onafhankelijke organisatie voor kansarme dieren.

Sinds 2004 heeft de organisatie veel dieren kunnen helpen uit en in het buitenland, maar ook enkelen in het binnenland. Want zoals de naam al zegt, het helpen van dieren houdt niet op bij een landsgrens.    

Het hoofddoel  van de organisatie is het verbeteren van leefomstandigheden van dieren waar nodig. Daartoe worden dieren in Europa en daarbuiten  geholpen door deze te voorzien van nodige  (  medische )  verzorging en basisbehoeften.

Ooit begonnen met het helpen op één plek in Spanje, volgden hierna al snel meer organisaties in dat land en daarbuiten die om hulp vroegen. Nu helpt DZG op meerdere plekken in de wereld, op diverse manieren. Elk project op haar beurt heeft hulp nodig, maar het is voor dezelfde doelgroep; dieren in nood, overal op de wereld.   

De mening van DZG is dat het eigenlijk  onverantwoord is om als stichting je alleen te richten op adopties van honden en katten, dit lost het probleem niet op. Honden en katten worden nog steeds massaal gedumpt, mishandeld, etc., ze worden niet gecastreerd/gesteriliseerd en in de meeste gevallen geven de autoriteiten niet thuis als hulp gevraagd wordt. Dierenwelzijn staat in veel landen niet op de agenda, staat het daar wel op dan zeker niet hoog.

In veel landen vindt veel dierenmishandeling plaats. Dit gebeurt soms uit onmacht en/of onwetendheid, maar nog meer vanuit een gedachte dat een dier toch maar “een ding” is zonder gevoel. “Een ding” waarmee je kunt doen wat je wilt. In Spanje bijvoorbeeld worden honden opgehangen, levend verbrand, achter auto’s aangesleept. In Griekenland sterven dieren o.a. een gruwelijke en langzame  dood door vergiftiging. In Liberia worden dieren gevangen, verkocht of gegeten. Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat dieren kan gebeuren.

Niet alleen te adopteren dieren, zoals honden en katten, zijn slachtoffer van de mens. Want laten we eerlijk zijn, mensen nemen niet altijd hun verantwoording m.b.t. het welzijn van dieren. Dieren zoals hoefachtige, landbouwdieren, ( half ) apen, beren, kangoeroes, schubdieren, vogels, reptielen en zo kunnen we een heel lange lijst maken.  

DZG ziet het als haar taak hulpprojecten in het buitenland op weg te helpen en financieel te ondersteunen met hulp van donaties. Af en toe wordt de vraag gesteld of DZG al ( bijna ) overbodig zijn? Nee, zeer  zeker niet, de stichting houdt en hield zich al niet alleen bezig met adopties, zij probeert ook steun te geven op andere vlakken.

Hoe zal de toekomst van St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal er uit kunnen zien? Zij  moeten en willen dieren blijven helpen. Daartoe  voelen zij zich nog steeds verplicht. DZG heeft  met de hulpprojecten een goede band opgebouwd en zij moet ook deze verantwoordelijkheid blijven nemen. Het aantal dieren zal gereduceerd moeten worden, makkelijker gezegd dan gedaan zult u denken,  daar is ook DZG  zich terdege van  bewust.Wij hebben uw/jouw hulp nodig, financiële hulp.

Dierenhulp zonder Grenzen is een onafhankelijke organisatie die volledig afhankelijk is van donaties en giften. De stichting draait volledig op vrijwilligers, die worden aangestuurd door een bestuur. 

Binnen de stichting is ook altijd behoefte aan vrijwilligers. Hebt u belangstelling voor één van de vrijwilligersfuncties? Kijkt u dan op dierenhulpzondergrenzen.com of op facebook.com/dierenhulpzondergrenzen

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 0 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 5.000
0%
0

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Ria Kuurman

€ 0 opgehaald