OK
×
Actievoerder
Jeroen van Dijk

De Grote Shell Klimaatzaak Online Pubquiz 2020 Eindhoven

Speel onze pubquiz, val in de prijzen en help mee om de Milieudefensie klimaatzaak tegen Shell te winnen!

Op donderdag 17 december om 20.00 uur organiseert Milieudefensie Eindhoven een superleuke en verrassend leerzame online pubquiz over allerlei groene onderwerpen die ook nog eens 100% corona-proof is!

Onze doelen:

  • Geld ophalen om 'de rechtszaak van de eeuw' te kunnen winnen
  • Mensen inlichten over de misleidende argumenten van Shell
  • En last, but not least: Het organiseren van een gezellige online avond in Corona-tijd.

Voor deelname aan de pubquiz vragen wij een donatie van 5, 10 of 15 euro – meer mag natuurlijk altijd :-) Alle donaties gaan naar de klimaatzaak tegen Shell.

Meld je aan voor de pubquiz via eindhoven@operatieklimaat.nl

Shell is de grootste vervuiler van Nederland en één van de tien grootste vervuilers van de wereld. Daarom is Milieudefensie een rechtszaak gestart. Via de rechter wil Milieudefensie afdwingen dat Shell in 2030 45% minder CO2 uitstoot en netto 0% in 2050. Jouw bijdrage kan ervoor zorgen dat Milieudefensie deze rechtszaak gaat winnen!

Waar wordt jouw geld voor gebruikt?

  • We betalen onze advocaat Roger Cox en zijn team.
  • We laten onderzoek doen naar bewijsmateriaal.
  • We huren extra deskundigheid in om onze zaak te onderbouwen.
  • We huren vertalers in, zodat anderen rechtszaken kunnen starten in hun eigen land.
  • We zorgen dat de hele wereld op de hoogte is van onze rechtszaak.

Meer informatie of liever zelf de dagvaarding lezen? Volg de links!

www.klimaatzaakshell.nl

https://milieudefensie.nl/actueel/volledige-dagvaarding-shell.pdf

Het wordt gezellig, spannend en informatief!

Mis de pubquiz niet: doneer met de blauwe knop (op pc: rechtsboven, en op mobiel: zie onder) en meld je daarna aan via eindhoven@operatieklimaat.nl

Milieudefensie logo 2

Milieudefensie

Een eerlijke en klimaatvriendelijke samenleving is mogelijk. Maar vanzelf gaat het niet. Er zitten vervuilende bedrijven in de weg die niet willen veranderen. En politici die niet durven of op de rem staan. Als Milieudefensie willen we veranderingen tot stand brengen, samen met zoveel mogelijk mensen. Want samen staan we sterk. Samen kunnen we grote stappen zetten. En dat is heel hard nodig om klimaatverandering krachtig aan te pakken.

Juist nú. Want onze overheid geeft miljarden uit om ons land en onze economie weer op te bouwen. Maar waar gaat dat geld naartoe? Gaan we door op de oude weg, of slaan we een nieuwe richting in?

We komen hier beter uit als we gelijk met de economische crisis ook de klimaatcrisis aanpakken. En als we dat op een eerlijke manier doen. Dus als grote vervuilende bedrijven en hun aandeelhouders ook meedoen. Wij noemen dat eerlijk omschakelen of klimaatrechtvaardigheid. Dat is klimaatbeleid waar iederéén beter van wordt.

Milieudefensie is een beweging van veranderaars die zich hiervoor inzet: lokaal, landelijk en wereldwijd. In Nederland met de steun en inzet van vele vrijwilligers, ruim 95.000 leden en donateurs en 35 lokale afdelingen. Wereldwijd als lid van Friends of the Earth International.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 265 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 300
88%
12

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Jeroen van Dijk

€ 265 opgehaald