OK
×
Actievoerder
Willem Ketting

Hardlopen voor onderzoek draagbare kunstnieren

Vanaf ongeveer mijn 20ste levensjaar ben ik chronisch nierpatiënt.Op mijn 30 ste was ik zo ziek dat de artsen dachten dat ik aan de nierdialyse zou komen en op de wachtlijst voor een donornier zou komen te staan.Gelukkig is het niet zo ver gekomen en is dankzij mijn aangepast voedingspatroon, mijn mesoloog en osteophaat, steeds een stukje beter gegaan.Vanaf mijn 40 ste jaar is de situatie redelijk stabiel en op dit moment is mijn nierfunctie ongeveer 70%. In mei 2009 ben ik bij Kariboes in Goor begonnen met hardlopen.Op 2 oktober 2011 ga ik een hele marathon lopen in Bremen voor een goed doel dit met toestemming van mijn internist. De reden dat ik deze marathon wil lopen is dat ik aan mijzelf en aan andere mensen wil laten zien dat je soms meer kunt dan dat je denkt ondank een ziekte.
Willem Ketting
27-09-2011 06:17
Gisteravond is de € 10.000,= bereikt. Zouden we tot € 11.000,= kunnen komen?????????
Willem Ketting
24-09-2011 20:18
Zowel voor de marathon als voor de sponsorong is de laatste week ingegaan. Beide doelen liggen binnen handbereik. Hoewel het vandaag bijna mis ging want tijdens de laatste lange duurloop ging ik door mijn enkel.Maar zoals het nu uit ziet, hoeft dit geen belemmering te zijn. Met nog € 420,- te gaan zou het eigenlijk moeten lukken om de € 10.000,= grens te bereiken. op dit moment loopt er op de school van de kinderen een lege flessen actie, verschillende bedrijven hebben nog toegezegd en mensen in mijn omgeving willen ook nog geld gaan overgaan overmaken. Dus over de sponsoring maak ik mij geen zorgen meer.

Waar ik mij de afgelopen weken wel zorgen over heb gemaakt, is over de belofte dat sponsoren die meer dan € 42,195 af hebben gestort op mijn shirt zouden komen. Nu is aantal donoren dat meer dan 43,195 heeft afgestort in de buurt van de 100 gekomen. Dit zou betekenen dat de logos zo klein zouden uitvallen dat je er bijna niets van kunt zien. Bijkomend nadeel is dat ik zou moeten hard lopen in een shirt dat zou aanvoelen als een regenjas. ( dat gaat hem niet worden) Nu heb ik wel een oplossing. Maar wat die oplossing is dat zien jullie na de marathon wel.

De weersverwachting voor volgende week zondag is Zonnig 23 C en windkracht 2. Wat mij betreft mag het wel een graad of 6 lager. Het duurt nog een week, dus er kan nog veel veranderen.

Verder begin ik gespannen te raken over het feit of ik de hele marathon wel ga uit lopen. De mensen van de Manhattan loopgroep ( dit is de groep waar ik mee naar Bremen ga)proberen mij gerust te stellen. Ik hoefde mij helemaal geen zorgen te maken, want ik heb genoeg getraind en ben er helemaal klaar voor.Ik hoop dat ze gelijk krijgen, want er moet wel ruim 42 kilometer gelopen worden. Ik zal in ieder geval mijn uiterste best doen om de marathon tot een goed einde te brengen.

De laatste week zal in het teken staan van rusten. Ik werk 4 uur op een dag en verder wil ik mij niet meer te druk maken. ( ook dit word door mijn mede lopers geadviseerd)

Tot de volgende keer.

Gr willem

P.s. alle sponsoren alvast hartelijk dank
Willem Ketting
17-07-2011 21:07
De eerste week volop trainen zit erop. Zaterdag in het prachtige Vasse 24 km gelopen. Ook zeker de moeite waard om te fietsen of te wandelen. Na ruim zes en half uur hardlopen, staat de teller deze week op 65 kilometer. Als ik de komende weken net zo loop als deze week gaat het goed komen. Waar ik wel achter ben gekomen is dat je op tijd je rust moet nemen en dat heb ik dan ook gedaan. Een uurtje op de bank liggen doet wonderen.

Aankomende zondag start vanaf ons huis de lange duurloop. Deze is 26 km lang en wij hebben deze via www.afstandmeten.nl uitgezet. Dit is een handige site om een route uit te zetten, maar het blijft belangrijk om deze voor te fietsen. Want door de overvloedige regenval bleken niet alle zandpaden voor een groep gemakkelijk te belopen en hebben we de route hier en daar iets aangepast. Maar des al niet te min is het volgens ons een mooie route geworden. Mocht er nu iemand denken ik wil ook wel meelopen neem dan even contact met mij op.

De actie gaat goed en dat is ook de initiatiefnemers van Geefsamen opgevallen. Daarom ben ik benaderd met de vraag of ik mee wil werken aan een stukje op hun site en op deze manier de actie nog meer in de picture te brengen. Deze hulp is zeker welkom en ik ben benieuwd in welke vorm dit wordt gegoten. Ook de Nierpatiënten Vereniging Stedendriehoek wil mij steunen. Mijn sponsorbrief wordt geplaatst in hun maandblad van juli.Ze hebben toegezegd mij de komende maanden te volgen en aandacht te schenken aan deze actie. Onverwachte hulp komt van alle kanten en dat is helemaal goed.

Deze week was er geen tijd over voor gesprekken met sponsoren. Toch komen er spontane en verrassende donaties binnen waar ik zeer blij mee ben. De tussenstand staat nu op € 5.263, = en € 2.245, = is er toegezegd dus we komen in de buurt van de € 7.500,
Iedereen hartelijk bedankt voor de financiele steun, maar ook voor de leuke en hartverwarmende reacties op deze site
Willem Ketting
06-07-2011 19:49
Inmiddels heb ik mijn trainingsschema binnen. Het is de bedoeling dat ik 5 keer in de week ga trainen waarvan een keer in de week een hele lange afstand tussen de 22 en 38 km en 4 keer een afstand van rond de 15 km. In tijd betekent dit dat ik tussen de 7 en 11 uur bezig ben en loop dan tussen de 60 en 90 km per week.

Aanstaande zondag is de start van mijn training schema.Ik begin zondag in Buurse met een lange duurloop van 22 km.
De lange duur lopen ga ik lopen met de Manhattan loopgroep. Het voordeel van het lopen met een groep is dat je gezelschap hebt en je loopt elke week ergens anders.
Want elke week word er door een loper van de groep een route uitgezet.

Afgelopen zondag heb ik meegedaan aan de Run Bike Run in Deurningen en met een eindtijd van 2.00.49 ben ik zeer tevreden. Deze week ga ik mij voorbereiden op de triatlon van Holten. Zaterdag 9 juli om 17.00 uur is mijn starttijd en mijn startnummer is 8010. Het leuke van de triatlon van Holten is dat je niet alleen de triatleten bezig kunt zien maar er is ook een uitgebreid randprogramma.

De gesprekken met de sponsoren lopen nog steeds voorspoedig en op dit moment is er al ruim € 4.000 = afgestort en ook nog eens € 2.200, = toegezegd, dus we hebben de € 6.000, = grens bereikt. Alle sponsoren die al hebben afgestort of hebben toegezegd heel erg bedankt
Willem Ketting
26-06-2011 20:59
Afgelopen dinsdag heeft het eerste gesprek over mijn trainingsschema voor de aankomende 13 weken plaats gevonden. Dit gesprek was met Huub van Langen. Huub is eigenaar van Running Center Enschede en heeft al 15 marathons gelopen. Zijn snelste marathon tijd is 2.43. Hij is een man die weet waar hij het over heeft en ik ben dan ook blij dat hij mijn trainer wil zijn. Het is de bedoeling dat mijn trainingsschema van de week afkomt. Wat hij mij al wel verteld heeft, is dat ik vanaf 10 juli 5 keer in de week moet gaan trainen. Pfff dat viel niet helemaal mee, ik was zelf uit gegaan van 4 keer maar goed hij is de expert.

Gisteren heb ik mijn eerste triatlon van dit jaar volbracht. Ondanks dat de training voor de triatlon dit jaar op een laag pitje staat was het mijn doelstelling om onder de 1.20 te eindigen en met een eindtijd van 1.19.24 is dit dus gelukt. Dit is ten opzichte van vorig jaar 4 minuten en 39 seconden sneller.De triatlon vond plaats onder regenachtige omstandigheden en met een temperatuur van 14 graden vond ik het zelf koud.Maar toch kwam ik fit over de finish en over deze wedstrijd ben ik dan ook zeer tevreden en dit geeft hoop voor de toekomst.

De training zal deze week net als vorige week in het kader staan van herstellen van de triathlon en voorbereiden op de Run Bike Run wedstrijd van zondag.
Deze Run Bike Run bestaat uit drie onderdelen, eerst wordt er hardgelopen over een afstand van 7,4 km, vervolgens wordt er 31 km gefietst en als afsluiting moet er nog eens 3,7 km worden gelopen. Deze Run Bike Run zal plaatsvinden in Deurningen.

Verder heb ik deze week verschillende gesprekken gehad met sponsoren en hier zaten zeer interessante gesprekken bij, niet alleen omdat er geld word gestort maar ook hun persoonlijk verhaal sprak mij zeer aan.
De sponsering loopt voorspoedig en op dit moment is er ruim € 2.500, = toegezegd en al bijna € 2200, = afgestort, dus we gaan richting 50% van mijn streefbedrag. Alle sponsoren die al hebben afgestort of hebben toegezegd heel erg bedankt.
Willem Ketting
19-06-2011 21:38
Ik zie tot mijn schrik dat de blog van vorige week niet is geplaatst.
Ik kan jullie mede delen dat ik inderdaad elke week een verhaaltje mag gaan schrijven in het hofweekblad. (zie 5juni.)
Tevens werd ik vorige week zaterdag telefonisch geintervieuwd door radio 350, dit is het radio station voor Rijssen en Holten. Groeten en tot de volgende keer.
Willem Ketting
19-06-2011 21:27
Na een week vakantie stond er voor zaterdagavond de halve marathon van Zwolle op het programma. Hebben jullie hebben mij op zaterdagavond op RTV Oost nog gezien? Volgens mijn Marianne en Hielke was ik duidelijk herkenbaar in beeld. Mocht u de beelden niet hebben gezien dan weet u waarschijnlijk niet dat de halve marathon van Zwolle eindigde in de stromende regen. Des te blijer ben ik dan ook dat het mij voor het eerst is gelukt om onder de 2 uur te finishen. Om precies te zijn was mijn eindtijd 1.59.49, met een gemiddelde snelheid van 10.556 km per uur.Ik liep daar samen met Annemien en Corina, dames nog bedankt voor de support.
Ook was ik gisteren nog te gast bij het radioprogramma De Hofhouding van radio Reggestad. Hier kreeg ik de gelegenheid om de problematiek van een nierpatiënt onder de aandacht te brengen en tevens een oproep te plaatsen om mijn goede doel te gaan sponseren.
Vandaag was het Vaderdag en naast de tekeningen en andere cadeautjes kreeg ik een paar wandelschoenen. Dit zal wel een hint zijn omdat ik door alle drukte niet mee kon lopen met de wandelvierdaagse. Kinderen hierbij beloof ik jullie dat ik volgend jaar weer met jullie mee ga wandelen.
De trainingsarbeid zal in het begin van deze week in het teken staan van het herstellen van de halve marathon en voorbereiden op de triatlon van Rijssen. Deze vindt plaats op zaterdag 25 juni, ik ga hier mee doen aan de 1/8 triatlon. Dit betekent 500 meter zwemmen, 20 kilometer wielrennen en 5 kilometer hardlopen.
Veel sponsoren hebben mij en mijn goede doel al gesteund maar het valt mij op dat je iedereen persoonlijk moet benaderen en dit kost ontzettend veel energie en deze energie zal ik in de komende maanden hard nodig hebben om de uitdaging van een hele marathon aan te gaan, echte spontane sponsering is er op een enkeling na nog niet geweest.
De tussenstand is dat er op dit moment bijna
€ 1.800, = is afgestort en nog eens € 1.600, = is toegezegd dus we gaan richting de € 3.500, =. Alleen die al hebben afgestort of hebben toegezegd HARTELIJK DANK.
Willem Ketting
05-06-2011 21:09
Het is al weer een maand geleden dat ik deze site heb geactiveerd en het is al bijna drie weken geleden ben ik begonnen met het benaderen van potentiele sponsoren, ik had in mijn gedachten dat deze gesprekken ongeveer één kwartier tot een half uur zou gaan duren.
Twintig gespreken later blijkt dat dit niet het geval is want een gemiddeld gesprek duurt ongeveer vijfenveertig minuten.
Nu is dit op zich totaal geen probleem want ik kan u mede delen dat de gesprekken tot nu toe zeer succesvol zijn verlopen.
Op dit moment staat de teller op € 1.220,= en is er ook nog eens € 900,= toegezegd, dus ruim 20% van mijn doel is binnen.
Dus ik kan wel zeggen dat de start zeer goed is verlopen.
De training stond deze week op een iets lager pitje dan de afgelopen weken want naast werken, sponsoren gespreken en hardlopen moest er deze week gehooid worden want wij hebben thuis een ezel en die wel deze winter ook te eten hebben.
Verder hadden we in ons buurtschap het Stokkums feest en de boog kan niet altijd gespannen zijn dus daar ben ik dan ook heen geweest.
Een van de tradities bij het Stokkums feest is het volgelschieten, dit is voor mensen die hier niet mee bekend zijn, het schieten op een houten vogel. Degene die de vogel er af schiet mag zich een jaar lang schutterkoning van Stokkum noemen. Helaas is mij dit niet gelukt, maar ik heb wel de staart van de vogel er af geschoten en dat is misschien het begin. Schutterskoning hierbij nog van harte.
Verder heb ik een stukje voor de krant geschreven en dit is geplaatst en hier komt waarschijnlijk een vervolg op want ik heb vandaag mijn eerst column ingeleverd en krijg morgen te horen of deze geplaatst word.Of dit gelukt is lezen jullie de volgende keer.
Willem Ketting
26-05-2011 20:11
De sponsorenbrief heb ik tot nu toe bij 15 ondernemers onder de aandacht gebracht. Op dit moment is er door 4 ondernemers samen € 300,= gestort waarvoor hartelijke dank. Er hebben deze week ook 3 ondernemers € 350,= toegezegd. 6 ondernemers gaan de actie ondersteunen en 2 ondernemers zijn nog niet overtuigd te moeten ondersteunen...
In ieder geval heel veel positieve reacties waar ik heel veel energie uitput.
Deze week veel gelopen en zelfs 50 km over de Holterberg gefietst.
Een topweek dus. Tot de volgende keer.
Willem
Willem Ketting
22-05-2011 08:27
. swb-Marathon Bremen 2011
Deutschland, Bremen 02.10.2011


Hier haben Sie die Möglichkeit, sich die Teilnehmerliste der aktuellen Online-Anmeldungen anzusehen und zu durchsuchen,

Suchergebnisse

Nachname Vorname Jahrgang Verein Kategorie

Ketting Willem 1963
swb-Marathon 42,195
Willem Ketting
18-05-2011 20:34
Gisteren zijn we over de €100,= heen gegaan.
Ik ben hier erg blij mee.
Het lopen gaat goed ik loop op dit moment 4 keer in de week en sinds de vorige keer heb ik al weer 46 km gelopen. Alleen 2 oktober moet ik dit bijna in een keer lopen. Maar goed we hebben nog dik 4 maanden training voor de boeg.
Vandaag is de sponsorbrief afgerond en de eerste exemplaren zijn uitgedeeld aan familie en vrienden.
Willem Ketting
10-05-2011 18:32
Naar een weekje vakantie in Duitsland zondag weer met de training begonnen.
Een duur loopje van 12 km stond op het programma, viel mee.
Maandag avond een klein loopje van 5,2 km maar wel op volle snelheid ( boven 12 km per uur) is mij nog nooit gelukt dus dit geeft de burger moed.
Vanmorgen mijn eerste grote sponsoring toezegging gekregen € 150 van de Aegon.
Mijn dag was helemaal goed.

Zoals het gezegde is de eerste klap is een daalder waard.

Voor morgen middag staat het volgende loopje op het programma.

Tot de volgende keer.
Willem Ketting
28-04-2011 20:21
Een beetje onwennig ben ik zojuist begonnen met de aftrap van deze actie.
Ik heb hoge verwachtingen van de hele marathon en van de collecte.
Ik hoop dat vele mensen mij zullen steunen zowel financieel (door een donatie aan de Nierstichting over te maken) en fysiek omdat de hele marathon toch wel een heel eind lopen is.
Verder ben ik benieuwd wie de eerst donatie gaat doen.
Groeten Willem
dakje met Geef-logo
€ 11.055 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
110%
215

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Willem Ketting
Willem Ketting

€ 11.055,10 opgehaald