OK
×
Actievoerder
Linda Commandeur

Commandeur loopt voor Cambodja

“Ik zit rechtop in mijn bed. Het is warm. Mijn moeder is dood. Mijn vader heeft me verlaten. Ik woon bij mijn tante. Eigenlijk zou ik moeten werken om bij te dragen in het huishouden, maar gelukkig kan naar school. “ Dit is het verhaal van Vandate, een jongen die opgroeit in straatarm Cambodja.


Cambodja is een arm en kwetsbaar land. Door de gruwelijke oorlog nog geen 40 jaar geleden waarbij 25% van de Cambodjanen is afgeslacht. Door de crisis, maar ook door corruptie en politieke rivaliteit van vandaag de dag. Dit maakt dat de huidige situatie in het land van Tomb Raider en Angkor Wat nog steeds erg instabiel is. Een van de grootste gevolgen is dat er een groot gebrek is aan onderwijs. De toekomst van Cambodja ligt in de handen van de kids.

Stichting Scholenproject Cambodja Rotterdam, ook bekend als SSCR (www.sscr.nl) zamelt geld in voor het bouwen van scholen en voor basis- en beroepsonderwijs aan weeskinderen en kansarme jongeren in Cambodja.

Dit jaar heb ik besloten meer te doen dan alleen doneren. Op zondag 17 september zal ik in het team van SSCR mee lopen tijdens de Dam tot Damloop. We lopen van Amsterdam naar Zaandam over een afstand van 10 Engelse Mijl, 16 kilometer.

Hiervoor heb ik jouw hulp nodig. Nee, je hoeft niet mee te hollen, mijn kuiten te masseren, je hoeft me zelfs niet aan te moedigen (mag wel, maar is optioneel :) Het enige wat ik van je vraag of je mij wilt sponsoren. Elke steun is welkom!

Stichting Scholenproject Cambodja Rotterdam logo 2

Stichting Scholenproject Cambodja Rotterdam

SSCR ondersteunt projecten voor scholen en achtergestelde kinderen in Cambodja. Het doel is de kinderen en jongeren te stimuleren en in staat te stellen om in de toekomst op hun manier een menswaardige leefsituatie te creeren. De planning en uitvoering van de projecten word met de lokale bevolking samen uitgevoerd in nauw overleg met oudercommissies, schoolleiding en dorpshoofden. De toezicht en controle over de bouwactiviteiten en de betalingen aan de aannemer liggen bij de lokale partnerorganisaties Don Bosco Foundation of Cambodia en Spie-en. Verder willen wij in Nederland het draagvlak voor duurzame ontwikkelingssamenwerking vergroten door het geven van voorlichting.

Meer informatie
dakje met Geef-logo
€ 537 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
107%
28

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Linda Commandeur
Linda Commandeur

€ 537 opgehaald