OK
×

Changing Stories naar Athene en Lesbos

Changing Stories naar Athene en Lesbos logo 1

Wij zijn Changing Stories, een collectief van theatermakers en kunstenaars. We geven creatieve workshops en maken vrolijke voorstellingen met kinderen die opgroeien in vluchtelingenkampen in Griekenland. 

Deze zomer vertrekken we om 20 dagen lang theater, decors, kostuums, muziek en heel veel plezier te maken. Help jij mee? 

De situatie in de kampen is slecht en de kinderen kunnen fantasie en vrolijkheid ontzetten goed gebruiken.

Daarom onze missie: kinderen in de kampen weer laten lachen, een uitlaatklep geven en meenemen in een vrolijke fantasiewereld. Naast medische zorg is het gezond houden van de geest minstens net zo belangrijk en wat is daar een betere manier voor dan lachen en spelen?

“Imagination is central to recovery; without an inner imagination of an alternative future, there is no place to go.” (Dr. B. van der Kolk).

Omdat we in het afgelopen jaar onze plannen een aantal keer hebben moeten wijzigen en zelfs een paar van onze geplande reizen helemaal hebben moeten afzeggen, hebben we besloten om deze zomer 2 keer op een rij te gaan!

10 dagen naar Lesbos en 10 dagen naar Athene. 

Met het project zijn we al 6 keer eerder afgereisd naar Lesbos, waar we de noodzaak en de effecten van het project zelf hebben ervaren en waar het tot ons verdriet nog steeds even hard nodig is… 

Dus we gaan opnieuw. Maar niet alleen voor spel en theater. Want we hebben afgelopen jaar 5000(!) kleurboekjes gemaakt om aan de kinderen in Lesbos uit te delen. De boekjes helpen fantasie en creativiteit te prikkelen en maken de herinnering aan de workshops en voorstellingen blijvender.

Naast al onze plannen voor Lesbos hebben we besloten om ook naar Athene te gaan. Over de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen op de vlucht gestrand in Athene, onder wie vele alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Velen leven in de parken en op straat…

Om onze projecten te realiseren hebben geld nodig voor vervoer, kostuums, decor en workshop materialen.

Wil jij dit mede mogelijk maken? Help je ons lichtjes aan te steken op de donkere plekken van deze wereld? Het kan. Heel graag. Alle kleine beetjes helpen. 

Wil je onze reizen blijven volgen?

Volg ons dan op: instagram.com/changingstories_ of www.facebook.com/changingstoriestheater

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 8.707opgehaald
189donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
01-06-2021
Einddatum:
03-08-2021
Nog 9 dagen te gaan