OK
×

Changing Stories

Changing Stories logo 1

Changing Stories voert vrolijke theaterprojecten uit met kinderen in vluchtelingenkampen. Op deze donkere plekken zijn verbeelding en fantasie hard nodig. 

De situatie in de vluchtelingenkampen in Europa is zwaar en uitzichtloos, de leefomstandigheden zijn er slecht. Veel mensen zijn getraumatiseerd, ervaren een continu gevoel van onveiligheid en zijn depressief. In deze ellendige kampen verblijven duizenden kinderen en jongeren. Deze kinderen staan voortdurend in overlevingsstand, hun ontwikkeling wordt hierdoor ernstig bedreigd.

Kinderen die getraumatiseerd zijn en chronische stress ervaren hebben de vrijheid niet om onbezorgd kind te kunnen zijn. Het herstel van het vermogen om speels en creatief te zijn is daarom hard nodig. Met dit herstel herstelt ook de verbeeldingskracht en daarmee het vermogen voor kinderen om zich een betere toekomst voor te stellen en te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. 

Daarom neemt Changing Stories kinderen middels theater en creativiteit mee in een wereld van verbeelding en verwondering, om zo vrolijkheid en perspectief te bieden. Changing Stories wil kinderen die opgroeien in de meest moeilijke omstandigheden momenten bieden van onbezorgd spelen en kind zijn. En met lachende en spelende kinderen komt er ook meer ontspanning over het volwassen deel van de gemeenschap.

Daarnaast creëert Changing Stories bewustwording bij de Europese bevolking over de vreselijke omstandigheden waarin deze kinderen opgroeien. Middels interviews, lezingen, voorstellingen en creatieve interventies in de publieke ruimte wil Changing Stories anderen inspireren en activeren, zodat we gezamenlijk een verschil kunnen maken voor deze kinderen.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 10.926opgehaald
259donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
860523007
Geef:
10413

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo