OK
×

Dierenambulance en Hospitaal Den Haag eo

Dierenambulance en Hospitaal Den Haag eo logo 1

Organisatienaam:

Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag eo

Bezoekadres:

Oosterbeek 5
2597VJ DEN HAAG
Nederland
Alleen op afspraak

Postadres:

Oosterbeek 5
2597VJ DEN HAAG
Nederland

E-mailadres:

info@dierenambulancedenhaag.nl

Telefoonnummer:

0031703282828

RSIN nummer:

0028.13.804

KvK-nummer:

41149338

Bestuurders
Naam
Functietitel
Datum in dienst
Dhr. Ir. Mr. B. van der Wees
penningmeester
2022
Mw. Drs. N. Oudejans
secretaris
2021
Dhr. Mr. M.H. Fleers
algemeen lid
2019
Mw. Drs. E.J.M. Auwerda
voorzitter
2013
Mw. Mr. H. Westera
algemeen lid

Activiteiten

Wij helpen dieren in nood! - met vervoer en opvang - van zieke, gewonde en gevonden dieren - in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp - aan zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren. Onze activiteiten: - Het vervoeren van zieke, gewonde en gevonden dieren. Is er iets aan de hand met je eigen huisdier, dan bel je de dierenarts. Als je een ziek of gewond dier ziet dat niet van jou is, dan kun je ons bellen. Wij halen het dier op. Het kan gaan om huisdieren, bijvoorbeeld een aangereden kat, een ontsnapt konijntje of een weggelopen hond. Maar het kunnen ook in het wild levende dieren zijn, zoals vogels, egels, vossen of reeën. Wij brengen wilde dieren naar gespecialiseerde opvangcentra. Huisdieren nemen we mee naar ons hospitaal, soms na een bezoek aan de dierenarts. - Het opvangen en medisch verzorgen van zieke en gewonde dieren. Huisdieren zonder eigenaar die ziek of gewond zijn, verzorgen we in ons hospitaal. De grootste groep dieren die in ons hospitaal verblijven zijn katten. Maar ook zieke en gewonde honden, konijnen, cavia’s of andere dieren verblijven in ons hospitaal. Katten worden altijd eerst opgevangen in de quarantaine. Ze worden door de dierenarts ingeënt. Daarna gaan zij naar de grote kattenkamers, waar ze lekker los kunnen lopen en spelen en zelfs naar buiten kunnen. Ze krijgen alle medicatie en zorg die zij nodig hebben. Als de katten gezond en gechipt zijn, gaan wij op zoek naar een nieuw baasje. - Het ophalen van overleden dieren. Eén van de minst leuke dingen die wij doen is het ophalen van overleden dieren. Dode dieren kunnen een gevaar opleveren voor onze gezondheid. Wij bewaren de overleden huisdieren die wij ophalen twee weken. We proberen het baasje te achterhalen, zodat hij afscheid kan nemen van zijn huisdier en kan kiezen wat er met het dier moet gebeuren. - Het helpen van politie en brandweer. De politie en de brandweer roepen regelmatig onze hulp in. Bijvoorbeeld als er ergens een kat in de boom, als er een dier betrokken is bij een auto-ongeluk of als er een dier wordt aangetroffen bij een huisontruiming. - Het verkleinen van de zwerfkattenpopulatie in Den Haag. In Den Haag vangen we zwerfkatten. We onderzoeken, castreren of steriliseren, chippen en geven medische zorg. Voor volwassen katten die sociaal (tam) blijken te zijn, zoeken we een nieuw baasje. Hetzelfde geldt voor kittens die jong genoeg zijn om gesocialiseerd te worden. Verwilderde katten plaatsen wij terug op de plek waar zij gevangen zijn. Dit is de meest efficiënte- en diervriendelijke methode om zwerfkattenpopulaties te verkleinen. Toen wij ermee begonnen haalden wij in de zomermaanden soms wel tachtig kittens op! Inmiddels is dit met ongeveer vijfenzeventig procent verminderd.

Bestedingen

De bijdragen van particulieren en fondsen zijn nodig om de exploitatie sluitend te krijgen en daarnaast in staat te zijn om de benodigde vervangings- en uitbreidingsinvesteringen te doen. Te noemen zijn de aanschaf en inrichting van ambulances, verbetering en uitbreiding van de gebouwen en het terrein, aanschaf van medische apparatuur voor het dierenhospitaal en vele andere vaak kostbare zaken, waarmee de zorg voor de dieren kan worden verbeterd. De jaarlijks ontvangen gelden worden veelal zo direct mogelijk besteed aan het vervoer en de verzorging van zieke en gewonde dieren in de regio Den Haag. De indirecte kosten hebben betrekking op uitgaven die nodig zijn voor de exploitatie van de stichting zoals de voertuigen, kantoorkosten, de telefooncentrale, onderhoudsmaterialen en -middelen voor het pand en het buitenterrein.

Beloningsbeleid

De bestuursleden ontvangen geen vergoeding. De stichting heeft een eigen beloningenbeleid voor de werknemers, vastgelegd in een personeelshandboek. Bij de totstandkoming daarvan is de (toenmalige) cao Welzijn en maatschappelijke dienstverlening als referentie gehanteerd voor de primaire voorwaarden.

Documenten

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 2.800opgehaald
88donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
0028.13.804
Geef:
3106

Volg ons ook op

Delen

Download de Geef app

Appstore logoPlaystore logo