Stichting Dierenambulance Centraal Limburg.
Op 4 oktober 2005, werelddierendag, bestaat de Dierenambulance Centraal Limburg officieel 6 jaar. Daarvoor was er al officieus een dierenambulance die met privé-auto's werkte, maar vanaf 4 oktober 1999 is de dierenambulance in officiële kleuren een vertrouwd beeld geworden in Sittard, Geleen, Born en ver daarbuiten. Er werd zelfs wel eens gekscherend gezegd dat ons werkgebied lag van Maastricht tot Eindhoven en terug!
Veel officiële instanties zoals de Politie, de Brandweer en zelfs de G.G.D. en Rijkswaterstaat, maar ook veel burgers, hebben de weg, of zeg maar het telefoonnummer, voor hulp snel gevonden en ook veelvuldig gebruikt. Dit voor de meest uiteenlopende meldingen, maar ook voor advies of verwijzing naar derden.
06 - 20 277 751
is een begrip geworden voor snelle en adequate dierenhulp en dat is een goede zaak voor het dier in nood.
Naarmate het drukker werd, overdag maar ook zeker 's avonds en 's nachts, werd de behoefte aan een echte centrale en vrijwilligers steeds noodzakelijker.
En dan natuurlijk de centen; het publiek denkt vaak dat de dierenambulance net zo betaald wordt als de Politie, de Brandweer en de normale ambulance. Dat is helaas niet zo. Men, het publiek, stelt: "Ik krijg toch ook geen rekening als de Politie bij een aanrijding komt of van de Brandweer na het blussen van een brandje. Waarom van jullie, de dierenambulance, dan wel?". Omdat we particuliere vrijwilligers zijn en de 'service' draaiend houden met bijdragen van de lokale dierenbeschermingen en donaties. Maar dat is, gezien de professionaliteit die men (terecht) van ons verwacht, uit dat geld alleen niet haalbaar cq. betaalbaar.
Ons inziens zouden ook de Gemeenten, waarin de Dierenambulance, voor het dier in nood, actief is ook een bijdrage kunnen leveren. Iedereen is begaan met het gewonde dier en iedereen vindt dat het goede zorg, ook medische, moet krijgen. Akkoord, maar wie betaalt dat; materiaal, dierenarts, medicijnen en daarna het herstel, zorg, opvang, voeding etc. Zodra het gewonde dier van de straat is of uit zijn benarde positie is bevrijd, is voor het publiek het 'probleem' opgelost maar voor ons begint het dan pas.