OK
×

1We - Een Wereld Idee | One World Experience

1We - Een Wereld Idee | One World Experience logo 1

Geef kansarme mensen de kans te ondernemen, samen met 1We!

Onze missie & visie
1We maakt de wereld een stukje mooier, samen met jou. Dat doen we al sinds 2006. Niet door gebaande paden te bewandelen, maar door oude patronen te doorbreken. Een kwestie van ‘out of the box’ denken en ideeën omzetten in tastbare resultaten met impact. Anders denken én doen dus. Dat doen we samen met het bedrijfsleven vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid. Omdat juist daar de kracht ligt om de wereld te veranderen. Hierbij smelten ideëel en commercieel samen en krijgt MVO voor bedrijven een toegevoegde waarde.


Onze werkwijze
De filosofie ‘geef mensen geen vis, maar leer ze vissen’ is ons uitgangspunt, ‘jobs for all’ (werk voor iedereen) het speerpunt. Daarbij kiezen we bewust voor een onafhankelijke positie, waarbij we ‘grassroots’ te werk gaan. Niet van bovenaf geregisseerd dus, maar rechtstreeks naar de mensen toe, zonder bemoeienis van derden. Dat maakt de lijnen kort en de transparantie hoog. We maken de allerarmsten tot helden en geven de nieuwe generatie concrete tools om zich te ontwikkelen. Empowerment als sleutel tot een betere toekomst.


Onze projecten
De nieuwe generatie in onderontwikkelde landen een betere toekomst geven. Dat is het doel van de 1We-projecten. We laten kansarme mensen met talent aan de slag gaan met concrete tools. Zoals een riksja, een koe, een naaimachine of een winkeltje. En we leren ze hoe ze als ondernemer hiermee een structureel inkomen kunnen verdienen. Een combinatie van kennis, kunde en tools dus. Met deze 3 ingrediënten kunnen mensen zelf hun eigen toekomst vormgeven. Ons motto: Power to the People!

dakje met Geef-logo dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

opgehaald
619 donaties

Geregistreerd bij

ANBI
KvK:
RSIN:
8149.28.341
Geef:
996

Volg ons ook op

Download de Geef app

Appstore logo Playstore logo