OK
×
Actievoerder
Bianca Slot

Sterilisaties en medische zorg voor zwerfdieren in Sri Lanka

Stichting Save a Stray ondersteunt diverse projecten die zich inzetten voor zwerfdieren wereldwijd. Een daarvan is Tuty's Trust in Sri Lanka, waar een team van dierenartsen en vrijwilligers zich keihard inzetten om de hoeveelheid zwerfdieren op straat in Sri Lanka te verminderen. 

Er is regelmatig contact met Shobha Wijekoon, coordinator ter plaatse voor de organisatie. Zij woont in Sri Lanka, en organiseert niet alleen de 'camps' maar ook een groot deel van de fondsenwerving. Een van onze vaste donateurs is in januari 2020 in Sri Lanka geweest, en heeft met eigen ogen gezien hoe zij te werk gaan. Niet alleen hebben zij een eigen kleinschalige rescue, waar zij bijvoorbeeld verlamde honden opvangen, maar ook hebben zij meerdere vrijwilligers die in verschillende regio's van het land de zwerfdieren voeren. Zij doen dus ontzettend hard hun best om het zwerfdierenleed in Sri Lanka te verminderen.

Regelmatig organiseert Shobha sterilisatiecampagnes, vaak op verzoek van een gemeente, wanneer overlast van zwerfdieren een gevaar voor de bevolking begint te vormen. Het gebeurt regelmatig dat wilde dieren, besmet met rabiës, de dorpen in komen op zoek naar eten, waarbij zwerfdieren, en mensen, aangevallen worden. Dit neemt natuurlijk grote risico's met zich mee, vandaar dat ze in de gemeentes waar dit speelt dan zo snel mogelijk een aantal dagen met een mobiele kliniek zoveel mogelijk dieren gaan behandelen. Alle dieren worden gesteriliseerd, gevaccineerd, en waar nodig medische ingrepen voor uitgevoerd, denk hierbij aan amputaties, of schurftbehandelingen.

De kosten per dier bedragen gemiddeld genomen 15 euro. Hiervoor kunnen zij dan elk dier tijdens zo'n campagne helpen. Door een gemiddelde per dier te rekenen kunnen ook de zwaardere ingrepen uitgevoerd worden voor de dieren die dat nodig hebben.

Stichting Save a Stray probeert daarom zoveel mogelijk bijeen te krijgen om financieel bij te kunnen dragen aan de sterilisatiecampagnes. 

Voor een overzicht van reeds overgemaakte sponsorbedragen:

https://stichtingsaveastray.nl/sterilisatiecampagne-adopt-a-dog-in-sri-lanka/

* wegens recente splitsing van de organisatorische taken vanuit Adopt a Dog in Sri Lanka en Tuty's Trust een nieuw opgezette organisatie is, speciaal voor de sterilisatiekampen, zullen wij de informatie op onze website binnenkort updaten.

Ook organiseert Stichting Save a Stray wekelijks veilingen via de Facebook groep, waarop ook met enige regelmaat items specifiek voor Tuty's Trust worden aangeboden:

https://www.facebook.com/groups/298140517520301/

L. Vels aan teamlid Bianca Slot

€ 10

26-12-2020

C. Coosemans aan teamlid Bianca Slot

€ 10

20-11-2020

Y. van den van den Engel aan teamlid Bianca Slot

Is hard nodig

€ 10

18-11-2020

dakje met Geef-logo
€ 413 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 3.000
waarvan € 30 via Geef.nl
13%
3

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Deelnemen
×
Deelnemen aan deze geefactie
Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
Bianca Slot

€ 30 opgehaald