OK
×
Actievoerder
WJM Holtus

Ondersteun de renovatie van onze medische post in Gambia!!!

In 2004 is de medische post in Naneto Seyoni in Gambia geopend. De medische post heeft een essentiele functie in de meest noodzakelijke medische hulp in dit afgelegen gebied. Zeker in een onzekere tijd waarbij corona nog een extra risico oplevert. De medische post is in eerste instantie opgericht om de kinderen van het dorp en de directe omgeving gezond te houden. Daarnaast heeft de post ook een belangrijke taak in het begeleiden van zwangerschappen, voor tijdens en na de bevalling. Andere belangrijke werkzaanheden zijn malariabestrijding, verhelpen van diarreeklachten, verstrekking antibiotica, verhelpen insectenbeten. De hulp wordt geboden aan iedereen uit het dorp en de directe omgeving. 

De medische post verkeert in een slechte staat. Het dak is lek en moet vervangen worden. Door het lekkende dak zijn de plafonds slecht geworden. De medische post beschikt niet over een watervoorziening en douches/toiletten. Voor een goede en hygienische behandeling van de patienten is dit onmisbaar. Net voor de lockdown in maart van dit jaar hebben wij een bezoek gebracht aan Gambia en samen met de aannemer een offerte opgesteld. We hebben zelf wel wat geld in kas maar lang niet genoeg. We zijn een kleine stichting met een beperkt budget en doen wat we kunnen. Maar deze renovatie en aanpassingen gaan circa € 18.000 kosten en deze belangrijke stap is te groot voor ons. Zoals wel duidelijk is geworden in de coronacrisis, medische zorg is van groot belang. In Nederland, maar zeker ook op plaatsen waar dit veel minder vanzelfsprekend is dan bij ons. Het eerste grote ziekenhuis ligt op bijna een halve dag lopen. Met deze renovatie kunnen wij die medische zorg garanderen die o zo belangrijk is!

Meer informatie op: Medische post Naneto Seyoni

HELP ONS HELPEN!!! 

P. van der Wal

€ 25

24-11-2021

L. van der van der Maat

Opbrengst Marktplaats verkoop

€ 20

03-01-2021

K. Follings

€ 300

30-12-2020

L. van der van der Maat

Zet hem op en geef royaal voor dit goede doel...

€ 1.000

23-12-2020

M. Bluemer

€ 5

06-11-2020

dakje met Geef-logo
€ 2.850 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 18.000
waarvan € 1.350 via Geef.nl
15%
5

donaties

0

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar deze actievoerder:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon
Er wordt uitbetaald op een SEPA IBAN rekeningnummer met de volgende tenaamstelling: Stichting Huis van Marabout

Delen

Aan wie wil je doneren?
×
Geen profielfoto
WJM Holtus

€ 1.350 opgehaald