OK
×

Ook in 2020 moet Sinterklaas er zijn voor alle Tilburgers

Ook in 2020 moet Sinterklaas er zijn voor iedereen in Tilburg!

Het Sint Nicolaas Comité Tilburg geeft ieder jaar speciale aandacht aan kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. kinderen in bijzondere omstandigheden en ouderen met weinig tot geen sociale contacten. Dit noemen wij onze Goede Doelen. In de huidige situatie met corona is het dit jaar harder nodig dan ooit!

Vanwege Corona kunnen onze activiteiten zoals musical, bedrijfsbezoeken en collecte, waarmee we inkomsten genereren voor onze goede doelen, dit jaar niet doorgaan. Verder hebben sponsoren het zwaar en moeten ze andere keuzes maken. We lopen dit jaar dus inkomsten voor onze goede doelen mis. Daarom doen we een beroep op de Tilburgers om onze Goede Doelen te steunen zodat we de mensen die het hard nodig hebben ook dit jaar het Sinterklaas gevoel kunnen geven. Waarvoor hartelijk dank!

De onderstaande acties kunnen we dit jaar laten plaatsvinden met inachtneming van de coronamaatregelen.

De actie Pakje van de Sint. Met deze jaarlijkse actie zorgen we ervoor dat Tilburgse gezinnen die het financieel moeilijk hebben een fijne pakjesavond/middag kunnen beleven. Hiervoor wordt nog in prima staat verkerend speelgoed, spellen, boeken etc. ingezameld. Het speelgoed wordt door eigen vrijwilligers gecontroleerd, schoongemaakt en uitgedeeld aan de gezinnen.  Dit jaar zullen onze pieten echter niet de woning binnengaan, maar cadeaus aan de deur afgeven. In 2019 kregen 309 kinderen uit 161 gezinnen een mooi pakje van de Sint. Voor 2020 kunnen we zeker vergelijkbare aantallen verwachten.

Het kinderfeest voor kinderen in bijzondere omstandigheden. Jaarlijks worden ca. 250 kinderen uitgenodigd voor dit feest. Dit jaar kan het feest niet op de gebruikelijke wijze plaatsvinden. Als het kan binnen de coronamaatregelen dan organiseren we dit jaar een Dorp van Sinterklaas op een locatie in Tilburg. Als dit doorgang kan vinden dan worden de kinderen die anders naar het kinderfeest gaan uitgenodigd voor het Dorp van Sinterklaas. Kan het Dorp van Sinterklaas niet doorgaan dan proberen we deze kinderen op andere wijze in het zonnetje te zetten.

De actie met mandjes voor contactarme ouderen gaat net als andere jaren door. Al tientallen jaren wordt een leuk mandje met luxe artikelen en hebbedingetjes en een gedicht van Sinterklaas bij ouderen in Tilburg bezorgd. Ook dit jaar worden door eigen vrijwilligers 500 mandjes ingepakt en persoonlijk bij de ouderen afgeven. Uit ervaring weten wij dat deze actie door de ouderen erg gewaardeerd wordt. Zeker dit jaar is dat beetje extra aandacht zo hard nodig.

De ouderenmiddag kan niet plaatsvinden, doordat deze doelgroep tot de risicogroep behoord. In plaats daarvan zal Sint met een enkele piet een pakketje bij verzorgingstehuizen afgeven. met daarin leuke spellen die de bewoners kunnen spelen. Hiermee wordt in deze zware tijden wat ontspanning en verlichting gebracht.

Voor meer informatie over onze goede doelen acties zie: www.sintintilburg.nl/goede-doelen/.

Anoniem

€ 10

Gisteren

Anoniem

€ 10

Gisteren

Y. uit Tilburg

€ 25

Gisteren

M. Geerts

€ 25

3 dagen geleden

A. Grimmelius

€ 5

4 dagen geleden

Anoniem

€ 25

4 dagen geleden

Anoniem

€ 5

4 dagen geleden

A. Brouwers

€ 25

4 dagen geleden

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
dakje met Geef-logo
€ 7.908 opgehaald Het totaalbedrag wordt elke 10 minuten bijgewerkt. Heb je zojuist gedoneerd? Dan kan het kan zo zijn dat je donatie nog niet is opgeteld bij het totaalbedrag. Geen zorgen, het komt vanzelf goed!
van € 10.000
79%
137

donaties

14

dagen te gaan

hart Doneer nu
De opbrengst van deze geefactie gaat naar het goede doel:
shield-iconshield-iconshield-iconshield-iconshield-icon

Delen

Aan wie wil je doneren?
×