OK
×

Studiebeurzen voor meisjes in Kenia

Studiebeurzen voor meisjes in Kenia  logo 1

Wat:                                     75 studiebeurzen Voor wie:                             Meisjes van 16 – 22 jaar Waar:                                   Kibera sloppenwijk, Nairobi, Kenia Kosten studiebeurs:           € 540,- Benodigd bedrag:              € 40.500,-

 Waarom meisjes?

In de armste sloppenwijken van Kenia worden meisjes en vrouwen het zwaarst getroffen door armoede. Ze krijgen bij voedselschaarste als laatste of helemaal niets te eten. Ook gaan ze veel minder vaak naar school dan hun broertjes of andere jongens. Voor deze meisjes is de kans op een goede toekomst, zonder armoede, erg beperkt.  

Vrouwen hebben vaak een sleutelrol als het gaat om de bestrijding van armoede. Als je een vrouw ondersteunt, help je daarmee tegelijk de productiviteit van hele families en gemeenschappen en kan de cyclus van armoede worden doorbroken. Daarom investeert ChildsLife in vrouwen en meisjes.

De school: ChildsLife Olympic Vocational Training Centre

De ChildsLife beroepsopleiding bevindt zich midden in de Kibera sloppenwijk in Nairobi en is opgericht op het bieden van beroepsopleidingen en trainingen aan jongeren uit de sloppenwijk. De beroepsopleiding  draait nu ruim 6 jaar met groot succes. De beroepsopleiding heeft inmiddels meer dan 1.000 studenten opgeleid in een reeks van vakopleidingen. 80% van de afgestudeerden heeft een betaalde baan bij lokale bedrijven en 10% is een eigen bedrijf gestart. Zij zijn onafhankelijk en kunnen voor zichzelf en hun familie zorgen.

75 studiebeurzen voor meisjes van 16 – 22 jaar oud

Specifiek voor meisjes die in de sloppenwijk opgroeien in een extreme achterstandssituatie is ChildsLife op zoek naar financiering voor studiebeurzen. Door hun situatie is het voor deze meisjes of hun ouders/verzorgers niet mogelijk het schoolgeld op te brengen. ChildsLife heeft een wachtlijst met meisjes die dolgraag naar school zouden willen, maar niet kunnen.

Met name de opleidingen Basis Bedrijfsadministratie, Kleuteronderwijzeres en Coupeuse geeft hen goede kansen op werk en inkomen. Een studiebeurs kost € 540,- per studente en financiert de registratie, alle lesmaterialen, het schooluniform en examengeld voor het nationale Kenia examen.

De 75 studentes worden  gescreend en geselecteerd voordat ze starten met de opleiding. 

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 20opgehaald
2donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
31-03-2021
Einddatum:
31-12-1969

Goed doel