OK
×

Schoon drinkwater voor 10,000 mensen in Mozambique

Schoon drinkwater voor 10,000 mensen in Mozambique logo 1

Mozambique is getroffen door de cycloon Idai, meer dan 1.2 miljoen mensen zijn slachtoffer geworden. De Verenigde Naties hebben Idai al uitgeroepen tot de grootste ramp ooit op het zuidelijk halfrond.

Schoon water is nu erg nodig. Bronnen zijn vervuild geraakt en vernietigd door het natuurgeweld.  Ook is veilig drinkwater is nu zeer nodig om ziektes als cholera te voorkomen. 

Wat kunt u doen?

Voor 25 euro kunnen wij een gezin voorzien van een waterfilter. Met dit filter kan een gezin regen-, rivier- en overstromingswater filteren zodat het schoon wordt en veilig om te drinken.  De filtertechnologie komt uit Nederland en wordt gemaakt door een Nederlandse sociale onderneming in Indonesië (Nazava).  Het waterfilter is getest door de Wereldgezondheidsorganisatie en verwijderd 99.9% van alle bacteriën. De filters gaan 7000 liter mee (tot drie jaar) en zijn makkelijk te gebruiken en te onderhouden. 

Het personeel van Resiliencia LTD Mozambique zal zich kosteloos inzetten om de filters te verspreiden samen met locale hulporganisaties.  Resilienia is eend dochter van Resilience BV in Wageningen werken we vanuit ons eigen kantoor aan de rand van het rampgebied. Samen met de hulporganisaties brengen we de filters daar waar nodig. 

We proberen 50,000 euro in te zamelen genoeg om 10,000 mensen schoon water te geven.

Wij garanderen dat uw gesteunde bedrag direct naar het gezin gaat en er dus niets aan de strijkstok blijft hangen.

Veel dank voor uw hulp.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 22.451,98opgehaald
493donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Startdatum:
25-03-2019