OK
×

Palestina Fonds

Palestina Fonds logo 1

WAAROM EEN PALESTINA FONDS? Tijdens de militaire aanval in mei 2021 van het Israëlische regime op de Palestijnse Gazastrook hebben wij een noodfonds in het leven geroepen. Ook wanneer er geen bommen vallen blijft de nood hoog. Daarbij worden Palestijnen op de Westoever, in Jeruzalem en ‘48 op verschillende manieren aangevallen, en ook van hen krijgen wij soms hulpvragen.

Daarom hebben wij besloten het Noodfonds om te dopen tot ons Palestina Fonds. Alle donaties die je hier doet worden 100% besteed aan Palestijnen die het nodig hebben. Via ons netwerk zorgen we ervoor dat het geld op de goede plek komt.

Plant een Olijfboom roept niet alleen op om olijfbomen te sponsoren, we vragen vooral aandacht voor het effect van de Israëlische bezetting en kolonisatie op het leven van Palestijnen en landrechten, om via de bewustwording een impact te maken op een einde aan de bezetting en rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid voor Palestijnen. Foto: Lou’y AlsaeedDit fonds is gestart in mei 2021, om een impact te maken voor mensen in Gaza, wiens opgebouwde bestaan en leven in 11 dagen verder verwoest werd. De gevolgen van bezetting, kolonisatie, apartheid en blokkade blijven zo heftig dat wij ons platform willen gebruiken om met de Plant een Olijfboom community Palestijnen ook op andere manieren dan met bomen te steunen.

Via Instagram en Facebook delen wij updates. Volg die pagina’s en deel berichten voor extra steun aan Palestina.

We helpen families in Gaza die nu onder de bommen allereerst hopen te overleven. We gaan door met het steunen van de 100 families die we maandelijks steunen met voedselpakketten. Straks als het winter is delen we winter warmte pakketten uit. Ook gaan we door met het steunen van kinderen in Jenin na de militaire invasie dit jaar.

dakje met Geef-logo

De statistieken

Wat we tot nu toe samen hebben bereikt:

€ 643,48opgehaald
16donaties

door gevoerde geefacties die verbonden zijn aan dit project

Website:
Startdatum:
31-12-2023
Einddatum:
30-12-2024
Nog 171 dagen te gaan